KLJA0002 Media in Gastronomy, Tourism and Spa

Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
léto 2020
Rozsah
0/2/0. 5 kr. Ukončení: z.
Vyučující
Mgr. Martina Palyzová (cvičící)
Garance
Mgr. Martina Palyzová
Ústav cizích jazyků – Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
Rozvrh seminárních/paralelních skupin
KLJA0002/A: Čt 9:45–11:20 H10, M. Palyzová
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
Mateřské obory/plány
Cíle předmětu
Cílem kurzu je prohloubit základy anglického jazyka posluchačů se zaměřením na Gastronomii, lázeňství a turismus. Studenti budou seznámeni s různými typy žánrů: filmy, seriály, zpravodajství, dokumentární filmy. Jejich náplní bude porozumění danému obsahu a schopnost reagovat na vývoj a objasnění vzniklých situací, rozvíjet diskuzi, vytvářet si vlastní názor a prezentovat jej a vzájemně komunikovat. Studenti budou připravovat vlastní překlady zadaných situací. Budou prohlubovat své poslechové schopnosti při vnímání textů. Zároveň se bude zlepšovat jejich znalost v daném oboru: slovní zásoba, poznávání mezinárodních trendů v gastronomii, turismu a lázeňství, exkurz do mezinárodní kuchyně, hotelů a to vše v zábavní filmové tvorbě.
Osnova
  • 1. Tasting menu - film
    2. A Map for Saturday - travelling documentary
    3. Haute Cuisine - film (French cuisine)
    4. Darjeeling Limited - travel film, India
    5. Jamie Oliver´s Food Revolution - documentary
    6. Tortilla soup - film (Mexican cuisine)
    7. Sideways - film (wine theme)
    8. Julie and Julia - Nora Ephron culinary film
    9. Big Night - film (Italian restaurant)
    10. Chocolate- film
    11. Somm - Sommelier Exam documentary film
    12. Hey Bartender - documentary film
Literatura
    doporučená literatura
  • http://www.firstwefeast.com. URL info
  • http://www.worldpress.com. URL info
  • http://www.youtube.com. URL info
Vyučovací jazyk
Angličtina
Informace učitele
Předmět je ukončen zápočtem, který studenti získají na základě aktivní účasti v seminářích, zpracování seminární práce. Studenti tohoto předmětu mají závaznou 75% docházku.
Další komentáře
Studijní materiály
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Předmět je zařazen také v obdobích léto 2015, léto 2016, léto 2017, léto 2018, léto 2019, léto 2021, léto 2022, léto 2023, léto 2024.