KLJNEJ12 Německý jazyk II - pokročilí

Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
léto 2022
Rozsah
0/3/0. 3 kr. Ukončení: z.
Vyučující
PhDr. Zdenka Jirásková (cvičící)
Mgr. Alena Němcová (cvičící)
Garance
PhDr. Zdenka Jirásková
Ústav cizích jazyků – Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
Předpoklady
( KLJNEJ11 Německý jazyk I - pokročilí || ULGATLJ082 Německý jazyk I - MP || ULGATLP082 Německý jazyk I - pokročilí ) && ! ULGATLP182 Německý jazyk II - pokročilí
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
Mateřské obory/plány
Cíle předmětu
Cílem předmětu je další prohloubení a upevnění všech jazykových dovedností, hlubší osvojení mluvnických struktur jazyka, zdokonalení ústního a písemného projevu, zdokonalení výslovnosti, poslechu a porozumění, schopnosti účastnit se dialogu v rámci dané odborné tématiky. Důraz se klade na adekvátní volbu jazykových prostředků, na širší použití odborného jazyka v různých profesních situacích, na správné vystupování. Současně budou posluchači vybaveni znalostí odborné slovní zásoby v oblasti ubytovacích služeb, typů pokojů a jeho vybavníl.
Osnova
  • 1. Úvod do předmětu, terminologie, literatura a informační zdroje
    2. 4.L. - předložky s 3. pádem, 4. pádem a 3. a 4. pádem
    3. Hotelnictví - odborná terminologie, fráze
    4. 4.L. - řadové číslovky, směrová příslovce
    5. Hotelová recepce - fráze
    6. 5.L. - přehled časování sloves
    7. Check-In, Check-Out
    8. 5.L. - infinitiv závislý, podmět man a es
    9. Mezinárodní klasifikace hotelů
    10. 6.L. - zvratná slovesa
    11. Hotelové služby a personál
    12. 6.L. - předložky s 2. pádem
    13. Shrnutí a zopakování učiva

Literatura
    povinná literatura
  • JIRÁSKOVÁ, Z. Deutsch in Gastronomie, Hotelwesen und Tourismus. Opava, 2012. ISBN 978-80-7248-717-2. info
  • DUSILOVÁ, D. Sprechen Sie Deutsch? 1. a 2. díl. Praha, 2000. info
    doporučená literatura
  • BARBERIS, P. - BRUNO, E. Deutsch im Hotel - Korrespondenz. Ismaning: Max Hueber Verlag, 2005. info
  • BALCAR, B. Slovník cestovního ruchu. Domažlice: Resonance, 2001. ISBN 80-902812-0-6. info
  • FORMANOVÁ, ŽMUDOVÁ. Němčina v gastronomii. Praha: Informatorium, 1996. ISBN 80-85427-77-X. info
Vyučovací jazyk
Angličtina
Informace učitele
Předmět je ukončen zápočtem, který studenti získají na základě domácí přípravy, aktivní účasti v seminářích, průběžného písemného testování a kreditního testu. K získání zápočtu je minimální úspěšnost 70 % u písemného testu. Studenti mají závaznou 75% docházku. Získání zápočtu je podmínkou pro zapsání navazující části cizího jazyka.
Další komentáře
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Předmět je zařazen také v obdobích léto 2011, léto 2012, léto 2013, léto 2014, léto 2015, léto 2016, léto 2017, léto 2018, léto 2019, léto 2020, léto 2021, léto 2023, léto 2024.