FPF:KLJNEJ23 Německý jazyk III - MP - Informace o předmětu
KLJNEJ23 Německý jazyk III - mírně pokročilí
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavězima 2014
- Rozsah
- 0/3/0. 3 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- PhDr. Zdenka Jirásková (cvičící)
Mgr. Alena Němcová (cvičící) - Garance
- PhDr. Zdenka Jirásková
Ústav cizích jazyků – Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě - Předpoklady
- KLJNEJ22 Německý jazyk II - MP || ULGATLJ182 Německý jazyk II - MP
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Lázeňství a turismus (program FPF, B6503GAHOT)
- Cíle předmětu
- Prohloubení a upevnění všech jazykových dovedností, hlubší osvojení mluvnických struktur jazyka. Zdokonalení ústního a písemného projevu s odborným obsahem. Zdokonalení výslovnosti, poslechu a porozumění, schopnosti účastnit se dialogu v rámci dané odborné tématiky. Důraz se klade na adekvátní volbu jazykových prostředků, na širší použití odborného jazyka v různých profesních situacích, na správné vystupování. Současně budou posluchači vybaveni znalostí odborné slovní zásoby v oblasti cestování, turismu a cestovní kanceláře.
- Osnova
- 1. Perfect tense. Present tense - verbs ending in -eln and -ern. Subject man and es. Using allein and selbst.
2. First future tense. Subordinate clause - word order. Perfect tense - modal verbs and verb wissen. Subject and verb concord. Verb tun.
3. Verb, noun and adjective phrases. Adjectival adverbs. Proper personal nouns. Direct word order in yes/no questions. Using wie and als when translating Czech "jako".
4. FACHTHEMEN - FREMDENVERKEHR
a) Fremdenverkehr - seine Entwicklung, ökonomische, landschaftliche Voraussetzungen
b) Tourismus und Transport - verschiedene Verkehrsmittel
c) Reisebüros; Reiseleiter - seine Arbeit
d) Kongresstouristik, Wechselstuben
- 1. Perfect tense. Present tense - verbs ending in -eln and -ern. Subject man and es. Using allein and selbst.
- Literatura
- doporučená literatura
- JIRÁSKOVÁ, Z. Deutsch in Kurwesen, Management und Marketing. Opava, 2013. info
- JIRÁSKOVÁ, Z. Deutsch in Gastronomie, Hotelwesen und Tourismus. Opava, 2012. ISBN 978-80-7248-717-2. info
- BALCAR, B. Slovník cestovního ruchu. Domažlice: Resonance, 2001. ISBN 80-902812-0-6. info
- DUSILOVÁ, D. Sprechen Sie Deutsch? 1. a 2. díl. Praha, 2000. info
- KEPRTOVÁ, M. Německo-česká konverzace. Olomouc, 1998. ISBN 80-85275-14-7. info
- FORMANOVÁ, ŽMUDOVÁ. Němčina v gastronomii. Praha: Informatorium, 1996. ISBN 80-85427-77-X. info
- SACHS, R. Německá obchodní korespondence. Plzeň: Fraus, 1993. ISBN 80-900619-6-6. info
- HÖPPNEROVÁ, V. Němčina pro provoz hotelů a společného stravování. Praha: SPN, 1988. info
- Vyučovací jazyk
- Angličtina
- Informace učitele
- Předmět je ukončen zápočtem, který studenti získají na základě domácí přípravy, aktivní účasti v seminářích, prezentace vybraného tématu před skupinou a písemného testu (70% úspěšnost). Studenti tohoto předmětu mají závaznou 75% docházku.
Předmět může být zapsán pouze po získání zápočtu z předcházejícího semestru. - Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
- Statistika zápisu (zima 2014, nejnovější)
- Permalink: https://is.slu.cz/predmet/fpf/zima2014/KLJNEJ23