FPF:KLJNEJ21 Německý jazyk I - MP - Informace o předmětu
KLJNEJ21 Německý jazyk I - mírně pokročilí
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavězima 2020
- Rozsah
- 0/3/0. 3 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- PhDr. Zdenka Jirásková (cvičící)
Mgr. Alena Němcová (cvičící) - Garance
- PhDr. Zdenka Jirásková
Ústav cizích jazyků – Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě - Předpoklady
- TYP_STUDIA(B)
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Lázeňství a turismus (program FPF, B6503GAHOT)
- Cíle předmětu
- Cílem předmětu je vybavit studenty jazykovými a komunikativními dovednostmi, které budou potřebovat k efektivní práci v oboru lázeňství a turismu. Obsahem prvního semestru je zopakování a upevnění učiva předepsané středoškolské úrovně, jeho prohloubení a rozšíření, vyrovnání úrovně posluchačů ve všech jazykových dovednostech, korekce a zdokonalení výslovnosti, cvičení poslechu s porozuměním, kratší ústní i písemný projev, účast v dialogu. Současně budou posluchači vybaveni znalostí základní odborné slovní zásoby v oblasti gastronomie, a seznámení se základními reáliemi dané jazykové oblasti.
- Osnova
- 1. Úvod do předmětu, terminologie, literatura a informační zdroje
2. Osobní zájmena, časování pravidelných sloves v přítomném čase
3. Pořádek slov v oznamovací a tázací větě
4. První kontakty v kolektivu, rodinné vztahy, přátelé
5. Silné skloňování podstatných jmen, časování pomocných sloves
6. Vynechávání členů, zápor, základní číslovky
7. Denní program, zájmy a koníčky, nakupování
8. Předložky se 3. pádem, se 4. pádem
9. Jídelní a nápojový lístek
10. Skloňování osobních zájmen, nepřímý pořádek slov
11. Charakteristika české gastronomie
12. Restaurace - fráze, dialogy
13. Shrnutí a zopakování učiva
- 1. Úvod do předmětu, terminologie, literatura a informační zdroje
- Literatura
- povinná literatura
- DUSILOVÁ, D. Sprechen Sie Deutsch? 1. a 2. díl. Praha, 2000. info
- doporučená literatura
- JIRÁSKOVÁ, Z. Deutsch in Gastronomie, Hotelwesen und Tourismus. Opava, 2012. ISBN 978-80-7248-717-2. info
- BENEŠ, E.a kolektiv. Praktická mluvnice němčiny. Praha: SPN, 1997. info
- FORMANOVÁ, ŽMUDOVÁ. Němčina v gastronomii. Praha: Informatorium, 1996. ISBN 80-85427-77-X. info
- HÖPPNEROVÁ, V. Němčina pro provoz hotelů a společného stravování. Praha: SPN, 1988. info
- Vyučovací jazyk
- Němčina
- Informace učitele
- Předmět je ukončen zápočtem, který studenti získají na základě domácí přípravy, aktivní účasti v seminářích, průběžného písemného testování a kreditního testu. K získání zápočtu je minimální úspěšnost 70 % u písemného testu. Studenti mají závaznou 75% docházku. Získání zápočtu je podmínkou pro zapsání navazující části cizího jazyka.
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
- Statistika zápisu (zima 2020, nejnovější)
- Permalink: https://is.slu.cz/predmet/fpf/zima2020/KLJNEJ21