OPF:KCRCMSS Management stravovacích služeb - Informace o předmětu
KCRCMSS Management stravovacích služeb
Obchodně podnikatelská fakulta v Karvinéléto 2010
- Rozsah
- 8/0/0. 3 kr. Ukončení: zk.
- Vyučující
- Ing. Miroslava Kostková, Ph.D. (přednášející)
Ing. Pavlína Sonnková (přednášející)
Anna Wenzelová (přednášející)
Ing. Miroslava Kostková, Ph.D. (cvičící)
Ing. Pavlína Sonnková (cvičící)
Anna Wenzelová (cvičící) - Garance
- Ing. Miroslava Kostková, Ph.D.
Katedra cestovního ruchu a volnočasových aktivit – Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné - Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je otevřen studentům libovolného oboru.
- Cíle předmětu
- Cílem předmětu je seznámit studenty s organizací a zabezpečením stravovacích služeb v provozovnách společného stravování, s jednotlivými středisky poskytujícími gastronomické služby, jejich vybavením a nabídkou sortimentu. Studenti se seznámí s řízením činnosti výrobních a odbytových středisek, managementem úseku stravovacích služeb zařízení cestovního ruchu a zabezpečováním různých společenských akcí.
- Osnova
1. Vývoj pohostinství a postavení společného stravování u nás i ve světě
2. Gastronomie a podnikání v gastronomii
3. Management stravovacího úseku v hotelovém a restauračním podniku
4. Management výrobního střediska - charakteristika a vybavení (1. část)
5. Management výrobního střediska - řízení činností (2. část)
6. Management výrobního střediska - nákupní a skladovací činnost (3. část)
7. Management odbytových středisek
8. Prodejní program a sestavení nabídky
9. Zážitková gastronomie
10. Tvorba cenové politiky v gastronomii
11. Bezpečnostní, protipožární a hygienické předpisy v gastronomických zařízeních
12. Kvalita gastronomických služeb a ekologie provozu
13. Kontrolní činnost ve stravovacím úseku
- Literatura
- povinná literatura
- ZIMÁKOVÁ, B. Food & Beverage management. Praha: VŠH, 2006. ISBN 978-80-86578-55-2. info
- ČERNÝ, J., KRUPIČKA,J. Moderní hotel. Úvaly: Ratio, 1998. ISBN 80-86351-07-6. info
- INDROVA, J. A KOL. Hotelový Management. Praha: VŠE, 1996. ISBN 80-7079-775-4. info
- BERÁNEK, J., KOTEK, P. Řízení hotelového provozu. Praha: Grada, 1996. ISBN 80-7169-400-2. info
- INDROVÁ, J. a kol. Podnikatelská činnost ve stravování a hotelnictví. Praha: VŠE, 1993. ISBN 80-7079-739-8. info
- doporučená literatura
- ŠTĚTINA, V. A KOL. Jídelní lístek, nástroj řízení a věc prvořadého významu. Praha: Editpress, 2002. ISBN 8-238-8884-6. info
- COUSINS, J., FOSKETT, D., SHORTT, D. Food & Beverage Management. . 3rd ed. London: Longman Publ., 1999. ISBN 0-582-27543-1. info
- AUTORSKÝ TÝM HRMC. Řízení stravovací činnosti aneb Food & Beverage management na konci 90. let. PRAHA: NFHR ČR, 1997. info
- INDROVÁ, J., VOŘÍŠEK, K. Yield management a jeho uplatňování v hotelnictví. Praha: VŠE, 1997. ISBN 80-7079-752-5. info
- AUTORSKÝ TÝM. Food and beverage management. Praha: NFHR, 1995. info
- AUTORSKÝ TÝM HRMC. Samostatně v pohostinství. Praha: NFHR, 1994. info
- Informace učitele
- seminární práce, 50% účast na seminářích, písemná forma zkoušky
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
- Statistika zápisu (nejnovější)
- Permalink: https://is.slu.cz/predmet/opf/leto2010/KCRCMSS