OPF:KCRPMSS Catering Management - Course Information
KCRPMSS Catering Management
School of Business Administration in KarvinaSummer 2013
- Extent and Intensity
- 2/1/0. 3 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
- Teacher(s)
- Mgr. Alexandr Burda (lecturer)
Ing. Miroslava Kostková, Ph.D. (lecturer)
Ing. Pavlína Sonnková (lecturer)
Ing. Jana Stuchlíková (lecturer)
Anna Wenzelová (lecturer)
Mgr. Alexandr Burda (seminar tutor)
Ing. Julie Derňárová (seminar tutor)
Ing. Miroslava Kostková, Ph.D. (seminar tutor)
Ing. Anna Rittmannová (seminar tutor)
Ing. Pavlína Sonnková (seminar tutor)
Ing. Jana Stuchlíková (seminar tutor)
Anna Wenzelová (seminar tutor)
Ing. Alena Zedková (seminar tutor) - Guaranteed by
- Ing. Miroslava Kostková, Ph.D.
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina - Prerequisites (in Czech)
- seminární práce, 50% účast na seminářích, písemná forma zkoušky
- Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Hotel Industry (programme OPF, B6503GAHOT)
- Course objectives (in Czech)
- Cílem předmětu je seznámit studenty s organizací a zabezpečením stravovacích služeb v provozovnách společného stravování, s jednotlivými středisky poskytujícími gastronomické služby, jejich vybavením a nabídkou sortimentu. Studenti se seznámí s řízením činnosti výrobních a odbytových středisek, managementem úseku stravovacích služeb zařízení cestovního ruchu a zabezpečováním různých společenských akcí.
- Syllabus (in Czech)
1. Vývoj pohostinství a postavení společného stravování u nás i ve světě
2. Gastronomie a podnikání v gastronomii
3. Management stravovacího úseku v hotelovém a restauračním podniku
4. Management výrobního střediska - charakteristika a vybavení (1. část)
5. Management výrobního střediska - řízení činností (2. část)
6. Management výrobního střediska - nákupní a skladovací činnost (3. část)
7. Management odbytových středisek
8. Prodejní program a sestavení nabídky
9. Zážitková gastronomie
10. Tvorba cenové politiky v gastronomii
11. Bezpečnostní, protipožární a hygienické předpisy v gastronomických zařízeních
12. Kvalita gastronomických služeb a ekologie provozu
13. Kontrolní činnost ve stravovacím úseku
- Literature
- required literature
- MLEJNKOVÁ, L. a kol. Služby společného stravování. Praha: VŠE, 2009. ISBN 978-80-245-1592-2. info
- ZIMÁKOVÁ, B. Food & Beverage management. Praha: VŠH, 2006. ISBN 978-80-86578-55-2. info
- ČERNÝ, J., KRUPIČKA, J. Moderní hotel. Úvaly: Ratio, 2004. ISBN 80-86351-07-6. info
- BERÁNEK, J. Provozujeme pohostinství a ubytování. Praha: Grada Publishing, 2004. ISBN 80-86724-02-6. info
- BERÁNEK, J., KOTEK, P. Řízení hotelového provozu. Vyd. IV. Praha: Grada, 2004. ISBN 80-7169-400-2. info
- INDROVA, J. A KOL. Hotelový Management. Praha: VŠE, 1996. ISBN 80-7079-775-4. info
- recommended literature
- METZ, R. a kol. Restaurace a host. Praha: Sobotáles, 2008. ISBN 978-80-86706-18-4. info
- ŠTĚTINA, V. A KOL. Jídelní lístek, nástroj řízení a věc prvořadého významu. Praha: Editpress, 2002. ISBN 8-238-8884-6. info
- COUSINS, J., FOSKETT, D., SHORTT, D. Food & Beverage Management. . 3rd ed. London: Longman Publ., 1999. ISBN 0-582-27543-1. info
- AUTORSKÝ TÝM HRMC. Řízení stravovací činnosti aneb Food & Beverage management na konci 90. let. PRAHA: NFHR ČR, 1997. info
- INDROVÁ, J. a kol. Podnikatelská činnost ve stravování a hotelnictví. Praha: VŠE, 1993. ISBN 80-7079-739-8. info
- Teaching methods
- Lecturing
Lecture with a video analysis
Monological (reading, lecture, briefing)
Seminar classes - Assessment methods
- Written exam
- Language of instruction
- Czech
- Further comments (probably available only in Czech)
- The course can also be completed outside the examination period.
- Enrolment Statistics (Summer 2013, recent)
- Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/summer2013/KCRPMSS