OPF:HOT011 Technický úsek a údržba hotelu - Informace o předmětu
HOT011 Technický úsek a údržba hotelu
Obchodně podnikatelská fakulta v Karvinézima 2007
- Rozsah
- 3/0/0. 5 kr. Ukončení: zk.
- Vyučující
- Ing. Bohumír Přebinda (přednášející)
Ing. Pavlína Sonnková (přednášející)
Anna Wenzelová (přednášející) - Garance
- Ing. Milan Němčanský
Katedra cestovního ruchu a volnočasových aktivit – Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné - Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Hotelnictví (program OPF, B6503GAHOT)
- Osnova
- Základním cílem je aplikace "technického myšlení". Studenti získají přehled o technickém vybavení jednotlivých provozů, o činnosti tohoto úseku z prostorového, materiálního a finančního hlediska.
Úkolem je seznámit studenty se strukturou, náplní práce a řízením tohoto útvaru. Studenti se naučí posuzovat technologická zařízení potřebná pro modernizaci s ohledem na jejich technické parametry, funkční vlastnosti a ekonomickou náročnost jejich pořízení.
1. Technický úsek hotelu
2. Operativně-technická evidence technického úseku
3. Technické zabezpečení - bezpečnostní zajištění hotelu
4. Komunikační technika v hotelu
5. Vybavení ubytovacích zařízení
6. Technologická a technická zařízení výrobních středisek
7. Technologická a technická zařízení odbytových středisek
8. Skladovací prostory a jejich vybavení
9. Technická zařízení ostatních provozů hotelu
10. Technické vybavení hotelu pro úklidové práce
11. Údržba hotelu
- Základním cílem je aplikace "technického myšlení". Studenti získají přehled o technickém vybavení jednotlivých provozů, o činnosti tohoto úseku z prostorového, materiálního a finančního hlediska.
- Literatura
- povinná literatura
- ON 735411 - Hotely ON 735472 - Kategorizace veřejných ubytovacích zařízení. info
- Zákon č. 17/1992 o životním prostředí ve znění zákona č. 123/1998 Sb. info
- Zákon č. 185/2001 o odpadech ve znění zákona č. 100/2001 Sb. info
- O´CONNOR, P. Using Computers in Hospitality. 2nd ed. London: Cassell, 2000. ISBN 0-304-70522-5. info
- CÓN, F. Zařízení provozoven v kostce. Praha: Ratio, 1999. info
- DLABAL, J. Zařízení provozoven. Praha: Merkur, 1988. info
- Informace učitele
- Zpracování a prezentace seminární práce v rozsahu 10 stran, předmět je ukončen písemnou zkouškou.
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
- Statistika zápisu (nejnovější)
- Permalink: https://is.slu.cz/predmet/opf/zima2007/HOT011