KCJK004 Jazyk 1 (angličtina) 4.část

Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
zima 2008
Rozsah
0/3/0. 2 kr. Ukončení: z.
Vyučující
Mgr. Ing. Pavel Brunda (cvičící)
PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D. (cvičící)
PhDr. Krystyna Heinz (cvičící)
Mgr. Jana Hejtmánková, Ph.D. (cvičící)
Mgr. Emil Horký, PhD. (cvičící)
Mgr. Marcela Neničková (cvičící)
Mgr. Gnima Marie-Chantal N´Gbaramou (cvičící)
Mgr. Hedvika Suchoňová, Ph.D. (cvičící)
Mgr. Zdeňka Vojtáková (cvičící)
Garance
Mgr. Jana Hejtmánková, Ph.D.
Katedra cestovního ruchu a volnočasových aktivit – Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
Mateřské obory/plány
předmět má 16 mateřských oborů, zobrazit
Cíle předmětu
Předmět vychází z úrovně intermediate anglického odborného jazyka zaměřeného hlavně na sféru ekonomie a obchodu a navazuje v dané odbornosti na úrovni upper-intermediate. Studenti prohloubí a upevní své dosavadní znalosti, a to hlavně v oblasti obchodní komunikace, ale i v oblasti písemných projevů či administrativních záležitostí. Po úspěšném složení předmětu bude student schopen pokračovat v přípravě odborných částí zaměřených na ekonomii, management, marketing a finance. Seznámit studenty se způsoby tvoření a obohacování slovní zásoby. Vést studenty k uvědomělému a cílevědomému používání jazyka v komunikaci jak z hlediska plynulosti, tak gramatické přesnosti.
Osnova
  • 1. How much is enough?
    Expressing quantity, Time clauses
    Explaining statistics, Giving presentations
    2. Education
    Passives review, have / get sth done
    Giving and getting explanations, Clarifying and paraphrasing, Explaining stages in a process, Interviews
    3. Getting it right
    Conditionals review
    Apologising, Meetings
    4. Food and hospitality
    Permission, possibility, necessity, obligation in present and past
    Invitations and arrangements, Offers, requests and suggestions, Hospitality
    5. Looking ahead
    Future Continuous, Future Perfect, and will
    Concluding a conversation, Thanking, Wishing someone well, Discussing ethical issues
Literatura
    povinná literatura
  • WALLWORK, A. International Express Upper-Intermediate. Students' Book. Oxford University Press, 2001. ISBN 0-19-457425-3. info
  • WALLWORK, A. International Express Upper-Intermediate. Workbook. Oxford University Press, 2001. ISBN 0-19-457426-1. info
    doporučená literatura
  • CROWTHER, J. Business Roles 2. Cambridge University Press, 1999. ISBN 0- 521-648491. info
  • EVANS, D. Decisionmaker. Cambridge University Press, 1997. ISBN 0-19- 470226-X. info
  • MURPHY, R. Grammar in Use. Cambridge University Press, 1996. ISBN 0-521- 43681-8. info
  • THOMAS, A. J., MARTINET, A. V. A Practical English Grammar, Exercises 1,2. Oxford University Press, 1992. ISBN 0-19-431350-6. info
  • Password. Anglický výkladový slovník s českými ekvivalenty. Praha: Mladá fronta, 1991. ISBN 80-204-0288-8. info
Informace učitele
Podmínkou získání zápočtu nebo připuštění ke zkoušce je povinná účast na seminářích v rozsahu 70% a další požadavky - předmět je ukončen zápočtem, který posluchači získají na základě průběžného písemného či ústního testování a po závěrečném kreditním testu. V průběhu semestru mají posluchači možnost získat až 100 bodů jako maximum, přičemž k získání zápočtu musí obdržet alespoň 60 bodů.
Další komentáře
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Předmět je zařazen také v obdobích léto 2008, léto 2009.