KCR004 Mezinárodní hotel

Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
zima 2008
Rozsah
3/0/0. 5 kr. Ukončení: zk.
Vyučující
Ing. Miroslava Kostková, Ph.D. (přednášející)
Ing. Jiří Poláček (přednášející)
Ing. Pavlína Sonnková (přednášející)
Ing. Pavlína Šmachová (přednášející)
Anna Wenzelová (přednášející)
Garance
Ing. Miroslava Kostková, Ph.D.
Katedra cestovního ruchu a volnočasových aktivit – Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
Mateřské obory/plány
Cíle předmětu
Cílem předmětu je připravit posluchače pro manažerskou práci v mezinárodním hotelovém průmyslu. Seznámit posluchače s procesem plánování, rozhodování, organizování, komunikování, motivování, kontroly a užití všech zdrojů hotelu ke stanovení a dosažení cílů hotelu. Dále prohloubení znalostí progresivní technologie a metod v podmínkách hotelových řetězců, znalostí filozofie v prodeji a marketingu uplatňovaném v mezinárodním hotelovém a restauračním provozu. Cílem je rovněž vybavit posluchače odbornými znalostmi z oblasti klasifikace ubytovacích a stravovacích zařízení v zahraničí.
Osnova

  • 1. Současnost a perspektivy moderního hotelového průmyslu
    2. Klasifikace ubytovacích zařízení v zahraničí
    3. Charakteristika a fungování hotelových skupin/řetězců
    4. Mezinárodní rezervační systém
    5. Nadstandardní znaky mezinárodních hotelů
    6. Regionální zvyklosti uplatňované v hotelnictví
    7. Tvoření "package" ubytovacích a stravovacích služeb
    8. Banketní činnost na mezinárodní úrovni
    9. Zajištění cateringových služeb pro mezinárodní společenské akce
    10. Cílové trhy a jejich segmentace
    11. Public Relations, reklama a tvorba hotelového prospektu
    12. Hotelový kodex
Literatura
    povinná literatura
  • SMETANA, F., MAREŠOVÁ, E. Ekonomika. Praha: Forturna, 2000. ISBN 80-7168-730-8. info
  • Národní federace hotelů a restaurací České republiky:. Food a Beverage. Praha: HRMC, 1999. info
  • Národní federace hotelů a restaurací České republiky:. Management na konci 90. let. Praha: HRMC, 1998. info
  • ČERNÝ, J., KRUPIČKA,J. Moderní hotel. Úvaly: Ratio, 1998. ISBN 80-86351-07-6. info
  • BERÁNEK, J., KOLEK, P. Řízení hotelového provozu. Praha: Grada, 1996. ISBN 80-7169-400-2. info
Informace učitele
Zpracování projektu k zajištění mezinárodní konference včetně organizace doprovodných služeb, předmět je ukončen písemnou zkouškou.
Další komentáře
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.

  • Statistika zápisu (nejnovější)
  • Permalink: https://is.slu.cz/predmet/opf/zima2008/KCR004