OPF:KCJKPA22Z English 2 - Part 2 - beginners - Course Information
KCJKPA22Z English 2 - Part 2 - beginners
School of Business Administration in KarvinaWinter 2011
- Extent and Intensity
- 0/2/0. 2 credit(s). Type of Completion: z (credit).
- Teacher(s)
- Mgr. Eva Brundová (seminar tutor)
Mgr. Veronika Burdová (seminar tutor)
Mgr. Eva Hánečková (seminar tutor)
Mgr. Jana Hejtmánková, Ph.D. (seminar tutor)
PhDr. Janusz Karpeta, Ph.D. (seminar tutor)
Bc. Olga Klimentová (seminar tutor)
Mgr. Marcela Neničková (seminar tutor)
Mgr. Martina Palyzová (seminar tutor) - Guaranteed by
- Mgr. Jana Hejtmánková, Ph.D.
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina - Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Economy of Tourism (programme OPF, B_EKOMAN)
- European Integration (programme OPF, B_HOSPOL)
- Hotel Industry (programme OPF, B6503GAHOT)
- Course objectives (in Czech)
- Úroveň - A 1.2 začátečníci Předmět směřuje k osvojení základních znalostí a dovedností dostatečných k řešení běžných situací ve sféře obecného jazyka. Cizojazyčné návyky posluchačů jsou formovány tak, že po absolvování budou studenti schopni porozumět běžným obratům společenského styku a umět je aplikovat, dorozumět se v případě, že mluvčí hovoří zřetelně a pomalu, reagovat v každodenních situacích. Součástí předmětu je nácvik strategií v oblasti lexikálně-gramatické, porozumění čtenému textu, psaní, poslechu s porozuměním a mluveného projevu s důrazem na interkulturní kompetenci.
- Syllabus (in Czech)
- 1. Review Unit
2. The world's largest industry
3. Food
4. Offers and requests, eating and drinking
5. The best way to travel
6. Interview
7. Welcoming a visitor
8. Review Unit C
9. Life in the fast lane
10. Present trends
11. Making and changing arrangements
12. Summary and practice of grammar and lexis
13. Revision
1. Review Unit
Vocabulary, there is/are, have/have got, be, Past Tense, telephoning
2. The world's largest industry
Visiting countries, mass and count nouns
3. Food
Some, a lot, many, much, food file, using a dictionary
4. Offers and requests, eating and drinking
Conversations, listening, speaking, pronunciation
5. The best way to travel
Travelling, By plane or by plane?, comparative adjectives,
6. Interview
Interview with a travel consultant, dates, money
7. Welcoming a visitor
Conversations, listening, speaking, playing roles
8. Review Unit C
Mass and count nouns, a lot, much, many, comparatives and superlatives, vocabulary, offers and requests
9. Life in the fast lane
Present Continuous, Question, practice, Holiday? I'm too busy.
10. Present trends
Describing present trends, Surviving stress, dictionary work
11. Making and changing arrangements
Calendar, telephone phrases, listening, speaking, playing roles
12. Summary and practice of grammar and lexis
Tense system in English, nouns, word order
13. Revision
- 1. Review Unit
- Literature
- required literature
- TAYLOR, L., Lane, A. Interactive Edition. International Express Elementary Student´s Book with Pocket Book and MultiROM. 1. vydání. Oxford: OUP, 2009. ISBN 978-0-19-156801-2. info
- TAYLOR, L. New Edition. International Express Pre-Intermediate. Workbook. Oxford: OUP, 2004. ISBN 0 19 457475 X. info
- SOARS, J. SOARS, L., SAYER, M. New Headway Pre-Intermediate. Oxford: OUP, 2003. ISBN 0 19 436671 5. info
- recommended literature
- MURPHY, R. Grammar in Use. Cambridge University Press, 1996. ISBN 0-521- 43681-8. info
- Kolektiv autorů katedry AJ VŠE v Praze. Odborný anglicko-český a česko-anglický slovník z oblasti ekonomické, obchodní, finanční a právní. Linde Praha a.s., 1996. ISBN 80-7201-039-5. info
- Password. Anglický výkladový slovník s českými ekvivalenty. Praha: Mladá fronta, 1991. ISBN 80-204-0288-8. info
- Language of instruction
- English
- Further comments (probably available only in Czech)
- The course can also be completed outside the examination period.
- Enrolment Statistics (Winter 2011, recent)
- Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/winter2011/KCJKPA22Z