C 2017

Gastronomické a ubytovací služby pro klienty se specifickými potřebami v Moravskoslezském kraji

ZORKOVÁ, Dagmar, Jana STUCHLÍKOVÁ a Pavol PLESNÍK

Základní údaje

Originální název

Gastronomické a ubytovací služby pro klienty se specifickými potřebami v Moravskoslezském kraji

Název česky

Gastronomické a ubytovací služby pro klienty se specifickými potřebami v Moravskoslezském kraji

Název anglicky

Gastronomy and accommodation services for clients with specific needs in the Moravian-Silesian Region

Autoři

ZORKOVÁ, Dagmar (203 Česká republika, domácí), Jana STUCHLÍKOVÁ (203 Česká republika, domácí) a Pavol PLESNÍK (203 Česká republika, domácí)

Vydání

1. vyd. Opava, Gastronomie a cestovní ruch, od s. 141-176, 36 s. 2017

Nakladatel

Slezská univerzita v Opavě

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Kapitola resp. kapitoly v odborné knize

Obor

50901 Other social sciences

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Forma vydání

tištěná verze "print"

Kód RIV

RIV/47813059:19240/17:A0000177

Organizační jednotka

Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě

ISBN

978-80-7510-240-9

Klíčová slova česky

gastronomie; ubytování; služby; klienti se specifickými potřebami; přístupnost; výzkum

Klíčová slova anglicky

gastronomy; accommodation; services; clients with specific needs; accessibility; research

Příznaky

Mezinárodní význam, Recenzováno
Změněno: 13. 4. 2022 13:49, Ing. Milena Botlíková, Ph.D.

Anotace

V originále

Příspěvek se zabývá problematikou přístupnosti pro klienty se specifickými potřebami, a to primárně v gastronomických a ubytovacích zařízeních v Moravskoslezském kraji. Teoretická část obsahuje přehled organizací působících v oblasti bezbariérovosti a poukazuje na specifika rozhodovacího procesu klientů. Analytická část prezentuje výsledky výzkumu, jehož cílem byla deskripce názorů poskytovatelů služeb na problematiku přístupnosti.

Anglicky

The paper deals with accessibility for clients with specific needs, mainly in gastronomic and accommodation facilities in the Moravian-Silesian Region. The theoretical part contains an overview of organizations that are active in the area of barrier-free field and points out the specifics of the decision-making process of clients. The analytical part introduces the results of the research aimed on accessibility issues from the view of its service providers.