2018
Jídlo a pití, gastronomická příprava.
KORBELÁŘOVÁ, IrenaZákladní údaje
Originální název
Jídlo a pití, gastronomická příprava.
Název česky
Jídlo a pití, gastronomická příprava.
Název anglicky
Food and drinks, gastronomic preparation.
Autoři
KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Česká republika, garant, domácí)
Vydání
1. vyd. Ostrava, Ratiboř, Jídlo a pití, gastronomická příprava. od s. 63-101, 39 s. S knížaty u stolu. Kuchyně a kultura stolování na středověkých vévodských dvorech v Opavě a Ratiboři, 2018
Nakladatel
Národní památkový ústav, odborné pracoviště v Ostravě
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor
60101 History
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání
tištěná verze "print"
Odkazy
Kód RIV
RIV/47813059:19240/18:N0000010
Organizační jednotka
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
ISBN
978-80-88240-03-7
Klíčová slova česky
Stravování; gastronomie; dvorská kultura; středověk
Klíčová slova anglicky
Food; gastronomy; court culture; Middle Ages
Příznaky
Mezinárodní význam, Recenzováno
Návaznosti
DG18P02OVV067, projekt VaV.
Změněno: 21. 2. 2022 11:21, Zuzana Bergrová
V originále
Kapitola charakterizuje kulinární kulturu evropských středověkých dvorů; pozornost věnuje zásobování a skladně jídelníčku ve dnech všedních, postních a svátečních, včetně slavností a rituálních událostí.
Anglicky
The chapter characterises the culinary culture of European medieval courts; attention is paid to the supply and structure of diet during ordinary, fast and festive days including celebrations and ritual events.