W 2018

Prameny, literatura a informační zdroje k dokumentaci kulinárního dědictví českých zemí

KORBELÁŘOVÁ, Irena

Základní údaje

Originální název

Prameny, literatura a informační zdroje k dokumentaci kulinárního dědictví českých zemí

Název česky

Prameny, literatura a informační zdroje k dokumentaci kulinárního dědictví českých zemí

Název anglicky

Sources, literature and information sources regarding culinary heritage of the Czech Lands

Autoři

KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Česká republika, garant, domácí)

Vydání

2018

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Uspořádání workshopu

Obor

60101 History

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Odkazy

Kód RIV

RIV/47813059:19240/18:N0000013

Organizační jednotka

Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě

Klíčová slova česky

Informační zdroje; dokumentace; kulinární kultura; české země

Klíčová slova anglicky

Information sources; documentation; culinary culture; Czech Lands

Příznaky

Mezinárodní význam, Recenzováno

Návaznosti

DG18P02OVV067, projekt VaV.
Změněno: 21. 2. 2022 11:21, Zuzana Bergrová

Anotace

V originále

Workshop věnoval pozornost typologii informačních zdrojů (hmotné a nehmotné prameny, literatura, elektronické zdroje) v kontextu výzkumu kulinární kultury (jídla, pití, gastronomie, stolování a stravovacích zvyklostí), možnostem její dokumentace a pracovních databází.

Anglicky

The workshop was devoted to the typology of information sources (tangible and intangible sources, literature, electronic sources) in the context of culinary culture research (food, drinks, gastronomy, dining and eating habits), possibilities of its documentation and scratch databases.