C 2018

Banket u příležitosti svatby Leopolda I. a Markéty Marie Terezy Španělské roku 1666 v kontextu kulinární kultury císařského dvora.

KORBELÁŘOVÁ, Irena

Základní údaje

Originální název

Banket u příležitosti svatby Leopolda I. a Markéty Marie Terezy Španělské roku 1666 v kontextu kulinární kultury císařského dvora.

Název česky

Banket u příležitosti svatby Leopolda I. a Markéty Marie Terezy Španělské roku 1666 v kontextu kulinární kultury císařského dvora.

Název anglicky

The banquet on the occasion of wedding of Leopold I and Margaret Maria Theresa of Spain in 1666 in the context of the culinary culture of the imperial court.

Autoři

KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Česká republika, garant, domácí)

Vydání

1. vyd. Opava, Banket u příležitosti svatby Leopolda I. a Markéty Marie Terezy Španělské roku 1666 v kontextu kulinární kultury císařského dvora. od s. 181-201, 21 s. Svatby, oddavky, veselí. Příspěvky k tématu. 2018

Nakladatel

Slezská univerzita v Opavě

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Kapitola resp. kapitoly v odborné knize

Obor

60101 History

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Forma vydání

tištěná verze "print"

Kód RIV

RIV/47813059:19240/18:A0000226

Organizační jednotka

Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě

ISBN

978-80-7510-286-7

Klíčová slova česky

Habsburská monarchie; raný novověk; císařský dvůr; ceremoniál; kulinární kultura.

Klíčová slova anglicky

Habsburg monarchy; early Modern period; imperial court; ceremony; culinary culture

Příznaky

Mezinárodní význam, Recenzováno
Změněno: 21. 2. 2022 11:21, Zuzana Bergrová

Anotace

V originále

Kapitola charakterizuje kulinární složku festivit spojených s první svatbou císaře Leopolda I. s přihlédnutím k celkovému pojetí dvorského ceremoniálu a stravovacích zvyklostí dané doby.

Anglicky

The chapter characterises the culinary component of festivities connected with the first wedding of the Emperor Leopold I in the context of the overall concept of the court ceremony and dietary habits of the time.