2018
Banket u příležitosti svatby Leopolda I. a Markéty Marie Terezy Španělské roku 1666 v kontextu kulinární kultury císařského dvora.
KORBELÁŘOVÁ, IrenaZákladní údaje
Originální název
Banket u příležitosti svatby Leopolda I. a Markéty Marie Terezy Španělské roku 1666 v kontextu kulinární kultury císařského dvora.
Název česky
Banket u příležitosti svatby Leopolda I. a Markéty Marie Terezy Španělské roku 1666 v kontextu kulinární kultury císařského dvora.
Název anglicky
The banquet on the occasion of wedding of Leopold I and Margaret Maria Theresa of Spain in 1666 in the context of the culinary culture of the imperial court.
Autoři
KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Česká republika, garant, domácí)
Vydání
1. vyd. Opava, Banket u příležitosti svatby Leopolda I. a Markéty Marie Terezy Španělské roku 1666 v kontextu kulinární kultury císařského dvora. od s. 181-201, 21 s. Svatby, oddavky, veselí. Příspěvky k tématu. 2018
Nakladatel
Slezská univerzita v Opavě
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor
60101 History
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání
tištěná verze "print"
Kód RIV
RIV/47813059:19240/18:A0000226
Organizační jednotka
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
ISBN
978-80-7510-286-7
Klíčová slova česky
Habsburská monarchie; raný novověk; císařský dvůr; ceremoniál; kulinární kultura.
Klíčová slova anglicky
Habsburg monarchy; early Modern period; imperial court; ceremony; culinary culture
Příznaky
Mezinárodní význam, Recenzováno
Změněno: 21. 2. 2022 11:21, Zuzana Bergrová
V originále
Kapitola charakterizuje kulinární složku festivit spojených s první svatbou císaře Leopolda I. s přihlédnutím k celkovému pojetí dvorského ceremoniálu a stravovacích zvyklostí dané doby.
Anglicky
The chapter characterises the culinary component of festivities connected with the first wedding of the Emperor Leopold I in the context of the overall concept of the court ceremony and dietary habits of the time.