ŠEBESTOVÁ, Jarmila, Žaneta RYLKOVÁ a Monika LEJKOVÁ. Satisfied or Competent: Business Environment Quality and Entrepreneurial Reaction. In Majerova, I. (ed.). Proceedings of 18th International Conference Economic Policy in the European Union Member Countries. Karviná: Silesian University, 2018. s. 369-376, 7 s. ISBN 978-80-7510-289-8.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Satisfied or Competent: Business Environment Quality and Entrepreneurial Reaction
Autoři ŠEBESTOVÁ, Jarmila (203 Česká republika, domácí), Žaneta RYLKOVÁ (203 Česká republika, domácí) a Monika LEJKOVÁ (203 Česká republika).
Vydání Karviná, Majerova, I. (ed.). Proceedings of 18th International Conference Economic Policy in the European Union Member Countries, od s. 369-376, 7 s. 2018.
Nakladatel Silesian University
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50204 Business and management
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
Kód RIV RIV/47813059:19520/18:00011145
Organizační jednotka Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
ISBN 978-80-7510-289-8
Klíčová slova anglicky Business,; Business environment; Competencies; Failure; Success
Změnil Změnil: RNDr. Daniel Jakubík, učo 139797. Změněno: 21. 11. 2019 15:04.
Anotace
Entrepreneurial competencies and satisfaction are closely linked together. Their relationship affects the final success in business, which is supported by results of literature review. The aim of the paper is to demonstrate that satisfaction with the quality of the business environment is important in the period of growth, when in the stagnation period the entrepreneurs' skills and competencies are more used. The results are based on the results an empirical study (210 respondents) in the Czech Republic. Moreover, the study concludes that the competence basis in businesses must be internally strong to meet external challenges and changes successfully. Those situations are presented in form of three scenarios with more than 60% of variance explained.
VytisknoutZobrazeno: 26. 1. 2022 20:38