2019
Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage. Autumn on the Table.
DLUHOŠOVÁ, RadmilaZákladní údaje
Originální název
Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage. Autumn on the Table.
Název česky
Udržení kulinární kultury – zachování kulinárního dědictví. Podzim na stole.
Autoři
DLUHOŠOVÁ, Radmila (203 Česká republika, garant, domácí)
Vydání
2019
Další údaje
Jazyk
angličtina
Typ výsledku
Uspořádání workshopu
Obor
50900 5.9 Other social sciences
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV
RIV/47813059:19240/19:A0000479
Organizační jednotka
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
Klíčová slova česky
Kulinární kultura; kulinární dědictví; národní identita; edukace; prezentace; tradice; zvyky; tradiční menu
Klíčová slova anglicky
Culinary culture; culinary heritage; national identities; education; presentation; traditions; customs; traditional menu
Příznaky
Mezinárodní význam
Změněno: 28. 12. 2019 20:55, PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D.
V originále
Culinary culture that reflects the elements of national and cultural identity is threatened in the natural environment by the influence of globalisation and cultural transfer resulting from the modern lifestyle. The aim of the project is research, presentation and education of the values of historical national, regional and local culinary heritage of participating countries and sharing of good practice.
Česky
Kulinární kultura odrážející prvky národní a kulturní identity je v přirozeném prostředí ohrožena zánikem vlivem globalizace a kulturního transferu vyvolaného moderním životním stylem. Cílem projektu je výzkum, prezentace a edukace hodnot historického národního, regionálního a lokálního kulinárního dědictví účastnických zemí a sdílení příkladů dobré praxe.