DLUHOŠOVÁ, Radmila. Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage. Autumn on the Table. 2019.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage. Autumn on the Table.
Název česky Udržení kulinární kultury – zachování kulinárního dědictví. Podzim na stole.
Autoři DLUHOŠOVÁ, Radmila (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání 2019.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Uspořádání workshopu
Obor 50900 5.9 Other social sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/47813059:19240/19:A0000479
Organizační jednotka Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
Klíčová slova česky Kulinární kultura; kulinární dědictví; národní identita; edukace; prezentace; tradice; zvyky; tradiční menu
Klíčová slova anglicky Culinary culture; culinary heritage; national identities; education; presentation; traditions; customs; traditional menu
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnila: PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D., učo 7542. Změněno: 28. 12. 2019 20:55.
Anotace
Culinary culture that reflects the elements of national and cultural identity is threatened in the natural environment by the influence of globalisation and cultural transfer resulting from the modern lifestyle. The aim of the project is research, presentation and education of the values of historical national, regional and local culinary heritage of participating countries and sharing of good practice.
Anotace česky
Kulinární kultura odrážející prvky národní a kulturní identity je v přirozeném prostředí ohrožena zánikem vlivem globalizace a kulturního transferu vyvolaného moderním životním stylem. Cílem projektu je výzkum, prezentace a edukace hodnot historického národního, regionálního a lokálního kulinárního dědictví účastnických zemí a sdílení příkladů dobré praxe.
VytisknoutZobrazeno: 20. 7. 2024 16:15