KOVÁČIK, Peter, Veronika DUDKOVÁ, Vratislav JANÁK, Jan BOČEK a Petr RATAJ. Heuristická mapa archeologických památek. 2019.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Heuristická mapa archeologických památek
Název česky Heuristická mapa archeologických památek
Název anglicky Heuristic map of archaeological sites
Autoři KOVÁČIK, Peter (203 Česká republika, domácí), Veronika DUDKOVÁ (203 Česká republika), Vratislav JANÁK (203 Česká republika), Jan BOČEK (203 Česká republika) a Petr RATAJ (203 Česká republika).
Vydání 2019.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Cert., akred., schvál. metodiky, specializované mapy, léčebné, památkové postupy
Obor 60102 Archaeology
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/47813059:19240/19:N0000005
Organizační jednotka Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
Klíčová slova česky Archeologie; Morava; Slezsko; lokality; GIS
Klíčová slova anglicky Archaeology; Moravia; Silesia; sites; GIS
Technické parametry Vytvořená mapa (GIS) byla vyhotovená ve dvou provedeních – jako webová mapa a analogová (papírová) mapa. Primárním výstupem je webová mapa, která uživateli umožňuje interaktivní zobrazení informací o archeologických lokalitách. Webová mapa byla vytvořena pomocí JavaScriptové knihovny OpenLayers a je dostupná na https://historickakrajina.cz/mapa/heuristicka.html.
Návaznosti DG18P02OVV017, projekt VaV.
Změnil Změnila: Petra Kuklová, učo 49009. Změněno: 13. 3. 2020 08:49.
Anotace
Předkládaná mapa je hlavním výsledkem I. Etapy – Přípravní vývojové etapy projektu. Jedná se o úvodní etapu celkem pětiletého projektu NAKI II s názvem Historická krajina na pomezí Slezska a Moravy (DG18P02OVV017). Vytvořená mapa obsahuje kategorizované a strukturované informace o 1460 lokalitách na zájmovém území. Mapa byla vytvořena ve dvou provedeních - jako webová mapa a analogová (papírová) mapa. Primárním výstupem je webová mapa, která uživateli umožňuje interaktivní zobrazení informací o archeologických lokalitách. Webová mapa obsahuje především všech 1460 archeologických lokalit, které jsou v mapě zobrazeny buď pomocí bodového znaku, nebo pomocí polygonu reprezentujícího rozsah lokality. Nejdůležitější funkcí mapy je filtrování podle zadaných parametrů. Pomocí mapy lze zkoumat základní vývoj osídlení na zájmovém regionu či regionech.
Anotace anglicky
The presented map is the main result of Stage I of the project. This is the initial phase of the five-year project NAKI II entitled Historical Landscape on the Border of Silesia and Moravia (DG18P02OVV017). Created map contains categorized and structured information about 1460 localities in the area of interest. The map was created in two versions - a web map and an analog (paper) map. The primary output is a web map that allows the user to interactively view information about archaeological sites. The web map contains all 1460 archaeological sites, which are displayed in the map as point symbol or as a polygon representing the extent of the site. The most important function of the map is filtering according to the given parameters. Using the map, it is possible to examinate the basic development of settlements in the region or regions.
VytisknoutZobrazeno: 27. 4. 2024 22:30