KAJZAR, Patrik a Klára VÁCLAVÍNKOVÁ. KULINÁŘSKÝ CESTOVNÍ RUCH JAKO PODPORA ROZVOJE CESTOVNÍHO RUCHU V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI. In Aktuální trendy lázeňství, hotelnictví a turismu. Regiony a jejich charakter. Opava: "Neuveden", 2017, s. 45-54. ISBN 978-80-7510-228-7.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název KULINÁŘSKÝ CESTOVNÍ RUCH JAKO PODPORA ROZVOJE CESTOVNÍHO RUCHU V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI
Název česky KULINÁŘSKÝ CESTOVNÍ RUCH JAKO PODPORA ROZVOJE CESTOVNÍHO RUCHU V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI
Název anglicky Culinary tourism like support of the development of Tourism in the Moravian-Silesian Region
Autoři KAJZAR, Patrik (203 Česká republika, domácí) a Klára VÁCLAVÍNKOVÁ (203 Česká republika, domácí).
Vydání Opava, Aktuální trendy lázeňství, hotelnictví a turismu. Regiony a jejich charakter, od s. 45-54, 10 s. 2017.
Nakladatel "Neuveden"
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50204 Business and management
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání paměťový nosič (CD, DVD, flash disk)
Kód RIV RIV/47813059:19520/17:00010808
Organizační jednotka Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
ISBN 978-80-7510-228-7
Klíčová slova anglicky gastronomy; culinary tourism; Moravian-Silesian Region; tourist.
Změnil Změnil: RNDr. Daniel Jakubík, učo 139797. Změněno: 7. 2. 2020 10:57.
Anotace
Kulinářský cestovní ruch je definován jako cestování za jedinečnými a nezapomenutelnými kulinářskými zážitky všeho druhu. Moravskoslezský kraj nabízí kromě přírodních a kulturních krás, také různé formy zážitků, které se týkají kromě jiných, také kulinářského cestovního ruchu. Postupem času vzniklařada projektů, které jsou zaměřeny na podporu gastroturistiky v Moravskoslezském kraji. K podpoře cestovního ruchu v Moravskoslezském krají slouží také různé formy televizních pořadů zaměřených na cestování a regionální gastronomii, veletrhy cestovního ruchu a také pivní turismus. Cílem tohoto článku je ukázat, že kulinářský cestovní ruch je důležitou součástí podpory rozvoje cestovního ruchu v Moravskoslezském kraji.
Anotace anglicky
Culinary tourism is defined as travel for unique and memorable culinary experiences of all kinds. Moravian-Silesian region offers natural and cultural beauties, including various forms of experiences that relate to, among others, also culinary tourism. Over time, a number of projects that are focused on supporting culinary tourism in the Region. To support tourism in the Moravian-Silesian Region are also various forms of television programs focusing on regional travel and gastronomy, travel and tourism trade fairs and beer tourism. The aim of this paper is to show, that culinary tourism is an essential part of support of development of tourism in the Moravian-Silesian Region.
VytisknoutZobrazeno: 4. 5. 2024 08:11