KALEJA, Martin a Zlatuše KRPCOVÁ. Co, jak a proč ve vysokoškolském vzdělávání stále stojí v otázkách? první. Opava: webové stránky FVP v Opavě, 2019.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Co, jak a proč ve vysokoškolském vzdělávání stále stojí v otázkách?
Název česky Co, jak a proč ve vysokoškolském vzdělávání stále stojí v otázkách?
Název anglicky What, how, and why do they still have questions in higher education?
Autoři KALEJA, Martin a Zlatuše KRPCOVÁ.
Vydání první. Opava, 2019.
Nakladatel webové stránky FVP v Opavě
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Popularizační texty a aktivity
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW Mezinárodní odborné sympozium tematizované k otázkám vysokoškolského vzdělávání
Organizační jednotka Fakulta veřejných politik v Opavě
Klíčová slova česky vysokoškolské vzdělávání, vysokoškolský učitel, student, výzkum,
Klíčová slova anglicky higher education, university teacher, student, research,
Změnil Změnil: doc. PhDr. et PhDr. Martin Kaleja, Ph.D., učo 49891. Změněno: 3. 8. 2020 20:25.
Anotace
„Vysoká škola není pro každého.“ nebo „Nemám na vysokou školou.“ To jsou příklady prohlášení, která jsme dříve, když se diskutovalo o úrovni, výstupech a náročnosti vysokoškolského vzdělávání, v různých kruzích slýchávali. Dnes ve srovnání s minulostí takové a obdobné fráze slýcháváme již podstatně méně. V dominanci dnes stojí naprosto jiná témata. Některá jsou v českém školství nová, ojedinělá, jiná mají spíše charakter inovativní, nebo tzv. transformační či modifikující. Setkáme se však i s takovými výrazy, kdy se jejich obsah v čase a v prostoru změnil zcela, a má tedy novou tvář – obrazně míněno. Odborné sympozium organizováno Výzkumným centrem pro sociální začleňování a nemalou podporou děkana Fakulty veřejných politik v Opavě dne 25. listopadu 2019 poskytlo časoprostor pro diskuzi, úvahy, konfrontace a zároveň sdílení pedagogických, výzkumných, terénních i akademicky koncipovaných zkušeností, provázaných praktickými postřehy a vlastními názory různé dimenze. Mezinárodní akce se účastnili zástupci několika nejen domácích akademických a zahraničních vysokoškolských institucí, ale na její realizaci participovali i zástupci jiných subjektů, které mají tématu terciárního školství co nabídnout, neboť svým angažmá se zasazují do jeho otázek a intervenčně díky mnohdy trefným krokům se podílejí na jeho průběžné, společensky žádoucí, aktualizaci.
Anotace anglicky
College is not for everyone. Or I don't have a college. These are examples of statements that we have heard in various circles when discussing the level, outputs and difficulty of higher education. Today, compared to the past, such and similar phrases are heard much less. Today, there are completely different topics in dominance. Some are new, unique in the Czech education system, others are more innovative, or so-called transformational or modifying. However, we also encounter expressions where their content has changed completely in time and space, and thus has a new face - figuratively meant. The symposium organized by the Research Center for Social Inclusion and considerable support from the Dean of the Faculty of Public Policies in Opava on November 25, 2019 provided time and space for discussion, reflection, confrontation and sharing of pedagogical, research, field and dimension. The international event was attended by representatives of several not only domestic academic and foreign higher education institutions, but also representatives of other subjects that have a lot to offer on the topic of tertiary education took part in its implementation. continuous, socially desirable update.
VytisknoutZobrazeno: 18. 5. 2024 23:14