KALEJA, Martin. Stále (ne)slýchané diskurzy v současném českém školství: Víme co s tím? In Interdisciplinární mezinárodní vědecké konferenci QUAERE 2020 (roč. X.). 2020.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Stále (ne)slýchané diskurzy v současném českém školství: Víme co s tím?
Název česky Stále (ne)slýchané diskurzy v současném českém školství: Víme co s tím?
Autoři KALEJA, Martin.
Vydání Interdisciplinární mezinárodní vědecké konferenci QUAERE 2020 (roč. X.), 2020.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW web
Organizační jednotka Fakulta veřejných politik v Opavě
Klíčová slova česky škola, inkluze, děti, žáci, studenti, pedagog, diskurz
Klíčová slova anglicky school, inclusion, children, pupils, teachers, discussion
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: doc. PhDr. et PhDr. Martin Kaleja, Ph.D., učo 49891. Změněno: 20. 6. 2020 19:40.
Anotace
Frekventovaně vyskytující se tematizace, týkající se výchovy a vzdělávání v našem prostoru, v kruzích politických a jiných, není ojedinělá. Je věcí, jejíž předmět se bezprostředně dotýká každého z nás. Text prezentuje vybrané diskurzy v současném školském vzdělávacím prostoru. Na jejich obsahy chce autora textu poukázat a sdílet tak svůj pohled na danou věc, který čtenáři k zamýšlení předkládá. Tyto diskurzy vnímá jako protichůdné, zavádějící, nebo takové, které žádají zohlednění, v některých případech úplnou rekonstrukci, abych to, co je rámuje a váže se na pedagogickou praxi, mohlo i dopomoci pedagogickým cílům.
Anotace anglicky
Frequent thematicization, related to school education in our country, in political and other circles, is not unique. It is a matter whose object immediately affects each of us. The text presents a few selected discussions in the current school education. The author of the text wants to point out their content and share his view of the thing that he presents to the reader for his purpose. According to him these discussions seem to be contradictory, misleading, or one that calls for consideration, in some cases a complete reconstruction, so that what frames them and binds them to pedagogical practice can also help pedagogical objectives.
VytisknoutZobrazeno: 28. 9. 2024 06:54