KOSTKOVÁ, Miroslava. Gastroturismus jako součást venkovského cestovního ruchu. In Jiří Šíp a kolektiv. Venkovský cestovní ruch. Brno: Masarykova univerzita. s. 29-38. 1. vydání. ISBN 978-80-210-9593-9. 2020.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Gastroturismus jako součást venkovského cestovního ruchu
Název anglicky Gastrotourism as a Part of Rural Tourism
Autoři KOSTKOVÁ, Miroslava (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Brno, Venkovský cestovní ruch, od s. 29-38, 10 s. 1. vydání, 2020.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor 50901 Other social sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
Kód RIV RIV/47813059:19520/20:A0000138
Organizační jednotka Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
ISBN 978-80-210-9593-9
Klíčová slova anglicky rural tourism; gastrotourism; gastronomy
Změnil Změnila: Ing. Miroslava Kostková, Ph.D., učo 48691. Změněno: 28. 6. 2021 11:35.
Anotace
Gastroturismus na venkově má významný vliv na růst příjmů domácího obyvatelstva, zvyšuje návštěvnost a průměrné výdaje hostů, zlepšuje obraz místa, vytváří pracovní příležitosti a zlepšuje podnikání. Získává si stále větší oblibu, motivem je gastronomie a kulinářství. Cílem je přiblížit návštěvníkům tradiční kuchyni dané oblasti. Gastronomie a její produkty, unikátní pokrmy a menu jsou považová-ny za součást nehmotného kulturního dědictví země, regionu a také jejich obyvatel, které je záhodno uchovávat a zpřístupňovat.
Anotace anglicky
Rural tourism has a significant impact on the growth of domestic incomes, increases attendance and average guest spending, improves the image of the place, creates jobs and improves business. It is gaining more and more popularity, the motive is gastronomy and cuisine. The aim is to introduce visitors to the traditional cuisine of the area. Gastronomy and its products, unique dishes and menus are considered part of the intangible cultural heritage of the country, the region and their inhabitants, which are worth preserving and making accessible.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 12:01