VIKTORIN, Jan. Úkoly školního speciálního pedagoga v inkluzivní škole. In Bartoňová, M., Magerová, J., Pipeková, J., Řehulka, E., Viktorin, J., Vítková, M. Školní speciální pedagog a školní psycholog v inkluzivní škole a možnosti jejich spolupráce s interními a externími subjekty. 1. vydání. Brno: Masarykova univerzita, 2019, s. 31-43. ISBN 978-80-210-9310-2.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Úkoly školního speciálního pedagoga v inkluzivní škole
Název česky Úkoly školního speciálního pedagoga v inkluzivní škole
Název anglicky The tasks of School Special Educator at Inclusive School
Autoři VIKTORIN, Jan.
Vydání 1. vydání. Brno, Školní speciální pedagog a školní psycholog v inkluzivní škole a možnosti jejich spolupráce s interními a externími subjekty, od s. 31-43, 13 s. 2019.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor 50302 Education, special
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Organizační jednotka Fakulta veřejných politik v Opavě
ISBN 978-80-210-9310-2
Klíčová slova česky individuální podpora; žáci se speciálními vzdělávacími potřebami; poradenské služby; školská poradenská zařízení; školní poradenské pracoviště; školní speciální pedagog
Klíčová slova anglicky individual support; pupils with special educational needs; consulting services; school counseling facilities; school counseling center; school special educator
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: PhDr. Mgr. Jan Viktorin, Ph.D., učo 57347. Změněno: 11. 8. 2020 17:14.
Anotace
V kapitole jsou analyzovány úkoly školního speciálního pedagoga v inkluzivní škole. Pozornost je věnována individuální podpoře žáků se speciálními vzdělávacími potřebami, poradenským službám, školským poradenským zařízením, jako je pedagogicko-psychologická poradna a speciálně pedagogické centrum, a školním poradenským pracovištím na školách.
Anotace anglicky
The chapter deals with the tasks of school special educator at inclusive school. The focus is on the individual support for pupils with special educational needs, counselling services, school counselling facilities (i.e. educational and psychological counselling centre, special education center) and school counselling centres at schools.
VytisknoutZobrazeno: 8. 5. 2024 08:12