2020
Opavská restauratérka Therese Adam(ová) a její "slezská kuchyně" sklonku 19. století
KORBELÁŘOVÁ, IrenaZákladní údaje
Originální název
Opavská restauratérka Therese Adam(ová) a její "slezská kuchyně" sklonku 19. století
Název česky
Opavská restauratérka Therese Adam(ová) a její "slezská kuchyně" sklonku 19. století
Název anglicky
Opava restaurateur Therese Adam and her "Silesian cuisene" at the end of the 19th centur
Autoři
KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Česká republika, garant, domácí)
Vydání
Acta historica Universitatis Silesiane Opaviensis, Opava, Ústav historických věd, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě, 2020, 1803-411X
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Článek v odborném periodiku
Obor
60101 History
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Odkazy
Kód RIV
RIV/47813059:19240/20:N0000018
Organizační jednotka
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
Klíčová slova česky
historie; Slezsko; gastronomie; 19. století
Klíčová slova anglicky
history; Silesia; gastronomy; 19. century
Příznaky
Mezinárodní význam, Recenzováno
Návaznosti
DG18P02OVV067, projekt VaV.
Změněno: 24. 2. 2021 13:49, Mgr. Jorga Kunčíková
V originále
Příspěvek se zabývá kulinární historií a kulinárním dědictvím českých zemí, zejména regionální kuchařskou knihou Schlesisches Kochbuch (Opava 1900)a popisuje život a působení její autorky Therese Adam.
Anglicky
The article deals with the culinary history and culinary heritage of the Czech lands, especially the regional cookbook Schlesisches Kochbuch (Opava 1900) and describes the life and work of its author Therese Adam.