KORBELÁŘOVÁ, Irena. Opavská restauratérka Therese Adam(ová) a její "slezská kuchyně" sklonku 19. století. Acta historica Universitatis Silesiane Opaviensis. Opava: Ústav historických věd, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě, roč. 13, č. 1, s. 35-60. ISSN 1803-411X. 2020.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Opavská restauratérka Therese Adam(ová) a její "slezská kuchyně" sklonku 19. století
Název česky Opavská restauratérka Therese Adam(ová) a její "slezská kuchyně" sklonku 19. století
Název anglicky Opava restaurateur Therese Adam and her "Silesian cuisene" at the end of the 19th centur
Autoři KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Acta historica Universitatis Silesiane Opaviensis, Opava, Ústav historických věd, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě, 2020, 1803-411X.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 60101 History
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/47813059:19240/20:N0000018
Organizační jednotka Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
Klíčová slova česky historie; Slezsko; gastronomie; 19. století
Klíčová slova anglicky history; Silesia; gastronomy; 19. century
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Návaznosti DG18P02OVV067, projekt VaV.
Změnil Změnila: Mgr. Jorga Kunčíková, učo 32028. Změněno: 24. 2. 2021 13:49.
Anotace
Příspěvek se zabývá kulinární historií a kulinárním dědictvím českých zemí, zejména regionální kuchařskou knihou Schlesisches Kochbuch (Opava 1900)a popisuje život a působení její autorky Therese Adam.
Anotace anglicky
The article deals with the culinary history and culinary heritage of the Czech lands, especially the regional cookbook Schlesisches Kochbuch (Opava 1900) and describes the life and work of its author Therese Adam.
VytisknoutZobrazeno: 20. 4. 2024 02:48