J 2020

Opavská restauratérka Therese Adam(ová) a její "slezská kuchyně" sklonku 19. století

KORBELÁŘOVÁ, Irena

Základní údaje

Originální název

Opavská restauratérka Therese Adam(ová) a její "slezská kuchyně" sklonku 19. století

Název česky

Opavská restauratérka Therese Adam(ová) a její "slezská kuchyně" sklonku 19. století

Název anglicky

Opava restaurateur Therese Adam and her "Silesian cuisene" at the end of the 19th centur

Autoři

KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Česká republika, garant, domácí)

Vydání

Acta historica Universitatis Silesiane Opaviensis, Opava, Ústav historických věd, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě, 2020, 1803-411X

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Článek v odborném periodiku

Obor

60101 History

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Odkazy

Kód RIV

RIV/47813059:19240/20:N0000018

Organizační jednotka

Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě

Klíčová slova česky

historie; Slezsko; gastronomie; 19. století

Klíčová slova anglicky

history; Silesia; gastronomy; 19. century

Příznaky

Mezinárodní význam, Recenzováno

Návaznosti

DG18P02OVV067, projekt VaV.
Změněno: 24. 2. 2021 13:49, Mgr. Jorga Kunčíková

Anotace

V originále

Příspěvek se zabývá kulinární historií a kulinárním dědictvím českých zemí, zejména regionální kuchařskou knihou Schlesisches Kochbuch (Opava 1900)a popisuje život a působení její autorky Therese Adam.

Anglicky

The article deals with the culinary history and culinary heritage of the Czech lands, especially the regional cookbook Schlesisches Kochbuch (Opava 1900) and describes the life and work of its author Therese Adam.