JANÁK, Dušan a Irena KORBELÁŘOVÁ. Úvod. In Jídlo není jenom „něco k jídlu“. Tradiční stravování a pokrmy jako součást regionální a národní identity ve vědomí a paměti současné společnosti. 1. vyd. Opava: Slezská univerzita v Opavě. s. 7-14. ISBN 978-80-7510-428-1. 2020.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Úvod
Název česky Úvod
Název anglicky Introduction
Autoři JANÁK, Dušan a Irena KORBELÁŘOVÁ.
Vydání 1. vyd. Opava, Jídlo není jenom „něco k jídlu“. Tradiční stravování a pokrmy jako součást regionální a národní identity ve vědomí a paměti současné společnosti, od s. 7-14, 8 s. 2020.
Nakladatel Slezská univerzita v Opavě
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor 50404 Antropology, ethnology
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
WWW URL
Organizační jednotka Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
ISBN 978-80-7510-428-1
Klíčová slova česky Sociologie jídla; historická sociologie; jídlo; kulinární dědictví; empirický výzkum; monografie
Klíčová slova anglicky Sociology of food; historical sociology; food; culinary heritage; empirical research; monograph
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Návaznosti DG18P02OVV067, projekt VaV.
Změnil Změnila: prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr., učo 49112. Změněno: 4. 3. 2021 10:39.
Anotace
Úvod charakterizuje knihu po obsahové stránce, představuje její strukturu a cíl v návaznosti na sociologický a kulturně historický obsah.
Anotace anglicky
The introduction characterizes the book in terms of content, presents its structure and purpose in relation to sociological and cultural-historical content.
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 11:22