2020
Úvod
JANÁK, Dušan a Irena KORBELÁŘOVÁZákladní údaje
Originální název
Úvod
Název česky
Úvod
Název anglicky
Introduction
Autoři
JANÁK, Dušan a Irena KORBELÁŘOVÁ
Vydání
1. vyd. Opava, Jídlo není jenom „něco k jídlu“. Tradiční stravování a pokrmy jako součást regionální a národní identity ve vědomí a paměti současné společnosti, od s. 7-14, 8 s. 2020
Nakladatel
Slezská univerzita v Opavě
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor
50404 Antropology, ethnology
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání
tištěná verze "print"
Odkazy
Organizační jednotka
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
ISBN
978-80-7510-428-1
Klíčová slova česky
Sociologie jídla; historická sociologie; jídlo; kulinární dědictví; empirický výzkum; monografie
Klíčová slova anglicky
Sociology of food; historical sociology; food; culinary heritage; empirical research; monograph
Příznaky
Mezinárodní význam, Recenzováno
Návaznosti
DG18P02OVV067, projekt VaV.
Změněno: 4. 3. 2021 10:39, prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr.
V originále
Úvod charakterizuje knihu po obsahové stránce, představuje její strukturu a cíl v návaznosti na sociologický a kulturně historický obsah.
Anglicky
The introduction characterizes the book in terms of content, presents its structure and purpose in relation to sociological and cultural-historical content.