C 2020

Úvod

JANÁK, Dušan a Irena KORBELÁŘOVÁ

Základní údaje

Originální název

Úvod

Název česky

Úvod

Název anglicky

Introduction

Autoři

JANÁK, Dušan a Irena KORBELÁŘOVÁ

Vydání

1. vyd. Opava, Jídlo není jenom „něco k jídlu“. Tradiční stravování a pokrmy jako součást regionální a národní identity ve vědomí a paměti současné společnosti, od s. 7-14, 8 s. 2020

Nakladatel

Slezská univerzita v Opavě

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Kapitola resp. kapitoly v odborné knize

Obor

50404 Antropology, ethnology

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Forma vydání

tištěná verze "print"

Odkazy

Organizační jednotka

Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě

ISBN

978-80-7510-428-1

Klíčová slova česky

Sociologie jídla; historická sociologie; jídlo; kulinární dědictví; empirický výzkum; monografie

Klíčová slova anglicky

Sociology of food; historical sociology; food; culinary heritage; empirical research; monograph

Příznaky

Mezinárodní význam, Recenzováno

Návaznosti

DG18P02OVV067, projekt VaV.
Změněno: 4. 3. 2021 10:39, prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr.

Anotace

V originále

Úvod charakterizuje knihu po obsahové stránce, představuje její strukturu a cíl v návaznosti na sociologický a kulturně historický obsah.

Anglicky

The introduction characterizes the book in terms of content, presents its structure and purpose in relation to sociological and cultural-historical content.