2020
Oblasti realizace empirického výzkumu. Stručná kulturně-historická charakteristika
KORBELÁŘOVÁ, Irena a Rudolf ŽÁČEKZákladní údaje
Originální název
Oblasti realizace empirického výzkumu. Stručná kulturně-historická charakteristika
Název česky
Oblasti realizace empirického výzkumu. Stručná kulturně-historická charakteristika
Název anglicky
Areas of implementation of empirical research. Brief cultural and historical characteristics
Autoři
Vydání
1. vyd. Opava, Jídlo není jenom „něco k jídlu“. Tradiční stravování a pokrmy jako součást regionální a národní identity ve vědomí a paměti současné společnosti, od s. 55-78, 24 s. 2020
Nakladatel
Slezská univerzita v Opavě
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor
50404 Antropology, ethnology
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání
tištěná verze "print"
Odkazy
Organizační jednotka
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
ISBN
978-80-7510-428-1
Klíčová slova česky
Jídlo; kulinární dědictví; empirický výzkum; Podkrkonoší; Slovácko; Hlučínsko; monografie
Klíčová slova anglicky
Food; culinary heritage; empirical research; Giant Montain; Moravian Slovakia; Hlučín Region; monograph
Příznaky
Mezinárodní význam, Recenzováno
Návaznosti
DG18P02OVV067, projekt VaV.
Změněno: 4. 3. 2021 10:38, prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr.
V originále
Kapitola poskytuje charakteristiku kulturně-historických regionů, jídla a kulinárního dědictví v jejich vývoji na příkladu vybraných regionů Čech (Podkrkonoší), Moravy (Slovácko) a Slezska (Hlučínsko).
Anglicky
The chapter provides a description of cultural and historical regions, food and culinary heritage in their development on the example of selected regions of Bohemia (Giant Montain), Moravia (Moravian Slovakia) and Silesia (Hlučín Region).