C 2020

Oblasti realizace empirického výzkumu. Stručná kulturně-historická charakteristika

KORBELÁŘOVÁ, Irena and Rudolf ŽÁČEK

Basic information

Original name

Oblasti realizace empirického výzkumu. Stručná kulturně-historická charakteristika

Name in Czech

Oblasti realizace empirického výzkumu. Stručná kulturně-historická charakteristika

Name (in English)

Areas of implementation of empirical research. Brief cultural and historical characteristics

Edition

1. vyd. Opava, Jídlo není jenom „něco k jídlu“. Tradiční stravování a pokrmy jako součást regionální a národní identity ve vědomí a paměti současné společnosti, p. 55-78, 24 pp. 2020

Publisher

Slezská univerzita v Opavě

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Kapitola resp. kapitoly v odborné knize

Field of Study

50404 Antropology, ethnology

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

Publication form

printed version "print"

References:

Organization unit

Faculty of Philosophy and Science in Opava

ISBN

978-80-7510-428-1

Keywords (in Czech)

Jídlo; kulinární dědictví; empirický výzkum; Podkrkonoší; Slovácko; Hlučínsko; monografie

Keywords in English

Food; culinary heritage; empirical research; Giant Montain; Moravian Slovakia; Hlučín Region; monograph

Tags

International impact, Reviewed

Links

DG18P02OVV067, research and development project.
Změněno: 4/3/2021 10:38, prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr.

Abstract

V originále

Kapitola poskytuje charakteristiku kulturně-historických regionů, jídla a kulinárního dědictví v jejich vývoji na příkladu vybraných regionů Čech (Podkrkonoší), Moravy (Slovácko) a Slezska (Hlučínsko).

In English

The chapter provides a description of cultural and historical regions, food and culinary heritage in their development on the example of selected regions of Bohemia (Giant Montain), Moravia (Moravian Slovakia) and Silesia (Hlučín Region).