Detailed Information on Publication Record
2020
Oblasti realizace empirického výzkumu. Stručná kulturně-historická charakteristika
KORBELÁŘOVÁ, Irena and Rudolf ŽÁČEKBasic information
Original name
Oblasti realizace empirického výzkumu. Stručná kulturně-historická charakteristika
Name in Czech
Oblasti realizace empirického výzkumu. Stručná kulturně-historická charakteristika
Name (in English)
Areas of implementation of empirical research. Brief cultural and historical characteristics
Authors
Edition
1. vyd. Opava, Jídlo není jenom „něco k jídlu“. Tradiční stravování a pokrmy jako součást regionální a národní identity ve vědomí a paměti současné společnosti, p. 55-78, 24 pp. 2020
Publisher
Slezská univerzita v Opavě
Other information
Language
Czech
Type of outcome
Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Field of Study
50404 Antropology, ethnology
Country of publisher
Czech Republic
Confidentiality degree
není předmětem státního či obchodního tajemství
Publication form
printed version "print"
References:
Organization unit
Faculty of Philosophy and Science in Opava
ISBN
978-80-7510-428-1
Keywords (in Czech)
Jídlo; kulinární dědictví; empirický výzkum; Podkrkonoší; Slovácko; Hlučínsko; monografie
Keywords in English
Food; culinary heritage; empirical research; Giant Montain; Moravian Slovakia; Hlučín Region; monograph
Tags
International impact, Reviewed
Links
DG18P02OVV067, research and development project.
Změněno: 4/3/2021 10:38, prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr.
V originále
Kapitola poskytuje charakteristiku kulturně-historických regionů, jídla a kulinárního dědictví v jejich vývoji na příkladu vybraných regionů Čech (Podkrkonoší), Moravy (Slovácko) a Slezska (Hlučínsko).
In English
The chapter provides a description of cultural and historical regions, food and culinary heritage in their development on the example of selected regions of Bohemia (Giant Montain), Moravia (Moravian Slovakia) and Silesia (Hlučín Region).