KATUŠČÁK, Dušan, Richard PAPÍK a Barbara DROBÍKOVÁ. Jak psát závěrečné a kvalifikační práce. 5., 1. v češ. Nitra: Enigma, 2008, 162 s. ISBN 978-80-89132-70-6.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Jak psát závěrečné a kvalifikační práce
Autoři KATUŠČÁK, Dušan, Richard PAPÍK a Barbara DROBÍKOVÁ.
Vydání 5., 1. v češ. Nitra, 162 s. 2008.
Nakladatel Enigma
Další údaje
Typ výsledku Učebnice
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
ISBN 978-80-89132-70-6
Klíčová slova česky bakalářské práce * diplomové práce * dizertační práce * specializační práce * habilitační práce * seminární a ročníkové práce * práce studentské vědecké a odborné činnosti * bibliografické citace a odkazy * citovat tradiční a elektronické dokumenty
Změnil Změnil: prof. PhDr. Dušan Katuščák, PhD., učo 52623. Změněno: 28. 2. 2021 12:31.
Anotace
Co nabízejí jednotlivé kapitoly: Kapitola první se věnuje vlastní duševní přípravě psaní písemné práce. V dalších kapitolách se čtenář seznámí s typografickými zásadami formální úpravy prací. Pátá kapitola se podrobně zabývá strukturou práce a její úpravou, včetně titulního listu, problematice tvorby abstraktu, uspořádání kapitol, odstavců apod. Šestá kapitola se speciálně věnuje psaní referátů a kratších školních prací. Sedmá až desátá kapitola nabízejí podrobný vhled do zpracování bibliografických odkazů a citací tištěných a dalších dokumentů podle norem ISO 690 a ISO 690-2 s mnoha praktickými ukázkami. Jedenáctá až čtrnáctá kapitola pracuje s bibliografickými odkazy a citacemi veškerých elektronických zdrojů, se kterými se může autor kvalifikační práce setkat. Nechybí problematika různých typů odkazů v textu, poznámkování pod čarou, tvorba závěrečných soupisů použité literatury. Používané termíny Termínem kvalifikační práce je chápána jakákoliv práce obhajovaná při studiu na vysoké škole za účelem získání vysokoškolského titulu. Patří sem práce bakalářská, diplomová, rigorózní, dizertační či habilitační.
VytisknoutZobrazeno: 3. 5. 2024 13:21