A 2020

Čtvero ročních období. Léto. Zážitková degustace v zámeckém stylu.

KORBELÁŘOVÁ, Irena, Markéta KOUŘILOVÁ a Monika HORSÁKOVÁ

Základní údaje

Originální název

Čtvero ročních období. Léto. Zážitková degustace v zámeckém stylu.

Název česky

Čtvero ročních období. Léto. Zážitková degustace v zámeckém stylu.

Název anglicky

Four Seasons. Summer. Experience tasting in the castle style.

Autoři

KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Česká republika, garant, domácí), Markéta KOUŘILOVÁ (203 Česká republika) a Monika HORSÁKOVÁ (203 Česká republika, domácí)

Vydání

1. vyd. Opava, 2020

Nakladatel

Slezská univerzita v Opavě

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Audiovizuální tvorba

Obor

60100 6.1 History and Archaeology

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Odkazy

Kód RIV

RIV/47813059:19240/20:A0000627

Organizační jednotka

Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě

Klíčová slova česky

Gastronomie; kulinární kultura; zámek Raduň

Klíčová slova anglicky

Gastronomy; culinary culture; Radun castle

Příznaky

Mezinárodní význam

Návaznosti

DG18P02OVV067, projekt VaV.
Změněno: 5. 3. 2021 07:39, prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr.

Anotace

V originále

Videoprogram se zaměřením na retro gastronomii představuje historické prameny, recepty a rekonstrukci sezónních (letních) aristokratických pokrmů ve vztahu k zámku Raduň (Slezsko)

Anglicky

The video program, focusing on retro gastronomy, presents historical sources, recipes and reconstructions of seasonal (summer) aristocratic dishes in relation to the castle Raduň (Silesia).