C 2021

"Druhý život" kulinárního dědictví Českého Slezska

KORBELÁŘOVÁ, Irena

Základní údaje

Originální název

"Druhý život" kulinárního dědictví Českého Slezska

Název česky

"Druhý život" kulinárního dědictví Českého Slezska

Název anglicky

The "Second Life" of the Culinary Heritage of Czech Silesia

Autoři

KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Česká republika, garant, domácí)

Vydání

1. vyd. Opole, Dziedzictwo kulinarne Śląska w nowych kontekstach interpretacyjnych, od s. 141-156, 16 s. 2021

Nakladatel

Uniwersytet Opolski

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Kapitola resp. kapitoly v odborné knize

Obor

60101 History

Stát vydavatele

Polsko

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Forma vydání

tištěná verze "print"

Kód RIV

RIV/47813059:19240/21:A0000802

Organizační jednotka

Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě

ISBN

978-83-7395-915-6

Klíčová slova česky

České Slezsko; kulinární kultura; historická paměť; gastronomie; turismus

Klíčová slova anglicky

Czech Silesia; cuiinary culture; historical memory; gastronomy; tourism

Příznaky

Mezinárodní význam, Recenzováno

Návaznosti

DG18P02OVV067, projekt VaV.
Změněno: 27. 12. 2021 21:09, prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr.

Anotace

V originále

Text charakterizuje kulinární dědictví Českého Slezka, jeho dochování v pramenech, každodenním životě, individuální a kolektivní paměti a zjišťuje doklady jeho aplikace v současné gastronomii a cestovním ruchu.

Anglicky

The text characterizes the culinary heritage of Czech Silesia, its preservation in sources, everyday life, individual and collective memory and finds evidence of its application in contemporary gastronomy and tourism.