KORBELÁŘOVÁ, Irena. "Druhý život" kulinárního dědictví Českého Slezska. In Lidia Przymuszała, Dorota Świtała-Trybek. Dziedzictwo kulinarne Śląska w nowych kontekstach interpretacyjnych. 1. vyd. Opole: Uniwersytet Opolski. s. 141-156. ISBN 978-83-7395-915-6. 2021.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název "Druhý život" kulinárního dědictví Českého Slezska
Název česky "Druhý život" kulinárního dědictví Českého Slezska
Název anglicky The "Second Life" of the Culinary Heritage of Czech Silesia
Autoři KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání 1. vyd. Opole, Dziedzictwo kulinarne Śląska w nowych kontekstach interpretacyjnych, od s. 141-156, 16 s. 2021.
Nakladatel Uniwersytet Opolski
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor 60101 History
Stát vydavatele Polsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Kód RIV RIV/47813059:19240/21:A0000802
Organizační jednotka Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
ISBN 978-83-7395-915-6
Klíčová slova česky České Slezsko; kulinární kultura; historická paměť; gastronomie; turismus
Klíčová slova anglicky Czech Silesia; cuiinary culture; historical memory; gastronomy; tourism
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Návaznosti DG18P02OVV067, projekt VaV.
Změnil Změnila: prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr., učo 49112. Změněno: 27. 12. 2021 21:09.
Anotace
Text charakterizuje kulinární dědictví Českého Slezka, jeho dochování v pramenech, každodenním životě, individuální a kolektivní paměti a zjišťuje doklady jeho aplikace v současné gastronomii a cestovním ruchu.
Anotace anglicky
The text characterizes the culinary heritage of Czech Silesia, its preservation in sources, everyday life, individual and collective memory and finds evidence of its application in contemporary gastronomy and tourism.
VytisknoutZobrazeno: 20. 4. 2024 13:53