ŽÁČEK, Rudolf. Kulinární dědictví Rakouského/Českého Slezska v české historiografii. Stav a perspektivy. In Lidia Przymuszała, Dorota Świtała-Trybek. Dziedzictwo kulinarne Śląska w nowych kontekstach interpretacyjnych. 1. vyd. Opole: Universytet Opolski, 2021, s. 27-41. ISBN 978-83-7395-915-6.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Kulinární dědictví Rakouského/Českého Slezska v české historiografii. Stav a perspektivy
Název česky Kulinární dědictví Rakouského/Českého Slezska v české historiografii. Stav a perspektivy
Název anglicky The Culinary Heritage of Austrian/Czech Silesia in the Czech Historiography. The Present State and Perspectivestage
Autoři ŽÁČEK, Rudolf (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání 1. vyd. Opole, Dziedzictwo kulinarne Śląska w nowych kontekstach interpretacyjnych, od s. 27-41, 15 s. 2021.
Nakladatel Universytet Opolski
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor 60101 History
Stát vydavatele Polsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Kód RIV RIV/47813059:19240/21:A0000803
Organizační jednotka Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
ISBN 978-83-7395-915-6
Klíčová slova česky Rakouské Slezsko; České Slezsko; culinary culture; gastronomy; historiography
Klíčová slova anglicky Austrian Silesia; Czech Silesia; culinary culture; gastronomy; historiography
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Návaznosti DG18P02OVV067, projekt VaV.
Změnil Změnila: Ing. Petra Skoumalová, učo 50554. Změněno: 22. 3. 2022 09:45.
Anotace
Text představuje dosavadní výsledky výzkumu kulinární kultury Rakouského/Českého Slezska v 19. a 20. století, shrnuje aktuální výzkum tématu a jeho odborné publikace.
Anotace anglicky
The text presents the current results of the research of the culinary culture of Austrian/CzechSilesia in the 19th and 20th centuries, summarizes the current research of the topic and its publications.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 12:30