2021
Česká kuchyně: národní, tradiční nebo typická? Mezi měšťanskými a lidovými tradicemi 19. a první poloviny 20. století
KORBELÁŘOVÁ, Irena a Jana STUCHLÍKOVÁZákladní údaje
Originální název
Česká kuchyně: národní, tradiční nebo typická? Mezi měšťanskými a lidovými tradicemi 19. a první poloviny 20. století
Název česky
Česká kuchyně: národní, tradiční nebo typická? Mezi měšťanskými a lidovými tradicemi 19. a první poloviny 20. století
Název anglicky
Czech cuisine: national, traditional or typical? Between the bourgeois and folk traditions of the 19th and the first half of the 20th century
Autoři
KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Česká republika, garant, domácí) a Jana STUCHLÍKOVÁ (203 Česká republika, domácí)
Vydání
2021
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Uspořádání workshopu
Obor
60101 History
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV
RIV/47813059:19240/21:A0000804
Organizační jednotka
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
Klíčová slova česky
Historie; kulinární kultura; gastronomie; experimentální workshop
Klíčová slova anglicky
History; culinary cultur; gartonomy; experimental workshop
Návaznosti
DG18P02OVV067, projekt VaV.
Změněno: 27. 12. 2021 23:20, prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr.
V originále
Prezentace tradičního pojetí přípravy a podávání typických pokrmů českých zemí a možnosti moderní aplikace, vycházející ze závěrů aktuálních výsledků interdisciplinárního experimentálního výzkumu.
Anglicky
Presentation of the traditional concept of preparation and serving typical dishes of the Czech lands and options modern applications, based on the conclusions of current results of interdisciplinary experimental research.