W 2021

Česká kuchyně: národní, tradiční nebo typická? Mezi měšťanskými a lidovými tradicemi 19. a první poloviny 20. století

KORBELÁŘOVÁ, Irena a Jana STUCHLÍKOVÁ

Základní údaje

Originální název

Česká kuchyně: národní, tradiční nebo typická? Mezi měšťanskými a lidovými tradicemi 19. a první poloviny 20. století

Název česky

Česká kuchyně: národní, tradiční nebo typická? Mezi měšťanskými a lidovými tradicemi 19. a první poloviny 20. století

Název anglicky

Czech cuisine: national, traditional or typical? Between the bourgeois and folk traditions of the 19th and the first half of the 20th century

Autoři

KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Česká republika, garant, domácí) a Jana STUCHLÍKOVÁ (203 Česká republika, domácí)

Vydání

2021

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Uspořádání workshopu

Obor

60101 History

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Kód RIV

RIV/47813059:19240/21:A0000804

Organizační jednotka

Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě

Klíčová slova česky

Historie; kulinární kultura; gastronomie; experimentální workshop

Klíčová slova anglicky

History; culinary cultur; gartonomy; experimental workshop

Návaznosti

DG18P02OVV067, projekt VaV.
Změněno: 27. 12. 2021 23:20, prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr.

Anotace

V originále

Prezentace tradičního pojetí přípravy a podávání typických pokrmů českých zemí a možnosti moderní aplikace, vycházející ze závěrů aktuálních výsledků interdisciplinárního experimentálního výzkumu.

Anglicky

Presentation of the traditional concept of preparation and serving typical dishes of the Czech lands and options modern applications, based on the conclusions of current results of interdisciplinary experimental research.