2021
Rybí kuchyně českých zemí. Kulturně-historické tradice a současné aspekty
KORBELÁŘOVÁ, Irena, Radmila DLUHOŠOVÁ, Jan HÁN, Jan KAŠPAR, Anna KUBÁTOVÁ et. al.Základní údaje
Originální název
Rybí kuchyně českých zemí. Kulturně-historické tradice a současné aspekty
Název česky
Rybí kuchyně českých zemí. Kulturně-historické tradice a současné aspekty
Název anglicky
Fish cuisine of the Czech lands. Cultural-historical traditions and current aspects
Autoři
KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Česká republika, garant, domácí), Radmila DLUHOŠOVÁ (203 Česká republika, domácí), Jan HÁN (203 Česká republika), Jan KAŠPAR (203 Česká republika), Anna KUBÁTOVÁ (203 Česká republika), Eduard LEVÝ (203 Česká republika) a Jiří ZELENÝ (203 Česká republika)
Vydání
1. vyd. Praha, 258 s. 2021
Nakladatel
powerprint Praha
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Odborná kniha
Obor
60101 History
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání
tištěná verze "print"
Kód RIV
RIV/47813059:19240/21:A0000805
Organizační jednotka
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
ISBN
978-80-7510-472-4
Klíčová slova česky
Historie; kulinární kultura; rybí kuchyně; cestovní ruch; gastronomie; české země; střední Evropa; monografie
Klíčová slova anglicky
History; culinary culture; culinary heritage; fish cuisine; tourism; gastronomy; Czech Lands; central Europe; monography
Příznaky
Mezinárodní význam, Recenzováno
Návaznosti
DG18P02OVV057, projekt VaV.
Změněno: 27. 5. 2024 09:06, prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr.
V originále
Kniha charakterizuje roli ryb a vodních živočich ve stravování obyvatel českých zemích od středověku do současnosti, představuje hlavní rysy rybí kuchyně ve světle historických pramenů, zvláště kuchařských knih, popisuje a hodnotí nabídku ryb a rybích pokrmů v gastronomii a na akcích z oblasti turismu.
Anglicky
The book characterizes the role of fish and aquatic animals in the diet of the Czech lands from the Middle Ages to the present day, presents the main features of fish cuisine in the light of historical sources, especially cookbooks, describes and evaluates the offer of fish and fish dishes in gastronomy and tourism events.