KORBELÁŘOVÁ, Irena, Radmila DLUHOŠOVÁ, Jan HÁN, Jan KAŠPAR, Anna KUBÁTOVÁ, Eduard LEVÝ a Jiří ZELENÝ. Rybí kuchyně českých zemí. Kulturně-historické tradice a současné aspekty. 1. vyd. Praha: powerprint Praha. 258 s. ISBN 978-80-7510-472-4. 2021.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Rybí kuchyně českých zemí. Kulturně-historické tradice a současné aspekty
Název česky Rybí kuchyně českých zemí. Kulturně-historické tradice a současné aspekty
Název anglicky Fish cuisine of the Czech lands. Cultural-historical traditions and current aspects
Autoři KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Česká republika, garant, domácí), Radmila DLUHOŠOVÁ (203 Česká republika, domácí), Jan HÁN (203 Česká republika), Jan KAŠPAR (203 Česká republika), Anna KUBÁTOVÁ (203 Česká republika), Eduard LEVÝ (203 Česká republika) a Jiří ZELENÝ (203 Česká republika).
Vydání 1. vyd. Praha, 258 s. 2021.
Nakladatel powerprint Praha
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 60101 History
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Kód RIV RIV/47813059:19240/21:A0000805
Organizační jednotka Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
ISBN 978-80-7510-472-4
Klíčová slova česky Historie; kulinární kultura; rybí kuchyně; cestovní ruch; gastronomie; české země; střední Evropa; monografie
Klíčová slova anglicky History; culinary culture; culinary heritage; fish cuisine; tourism; gastronomy; Czech Lands; central Europe; monography
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Návaznosti DG18P02OVV057, projekt VaV.
Změnil Změnila: prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr., učo 49112. Změněno: 23. 2. 2022 20:17.
Anotace
Kniha charakterizuje roli ryb a vodních živočich ve stravování obyvatel českých zemích od středověku do současnosti, představuje hlavní rysy rybí kuchyně ve světle historických pramenů, zvláště kuchařských knih, popisuje a hodnotí nabídku ryb a rybích pokrmů v gastronomii a na akcích z oblasti turismu.
Anotace anglicky
The book characterizes the role of fish and aquatic animals in the diet of the Czech lands from the Middle Ages to the present day, presents the main features of fish cuisine in the light of historical sources, especially cookbooks, describes and evaluates the offer of fish and fish dishes in gastronomy and tourism events.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 07:59