VRUBLOVÁ, Yvetta. ZDRAVOTNÍ GRAMOTNOST V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI. In Nové trendy v ošetrovateľstve VII. 2021. ISBN 978-80-568-0443-8.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název ZDRAVOTNÍ GRAMOTNOST V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI
Název anglicky 45 / 5 000 Výsledky překladu HEALTH LITERACY IN THE MORAVIAN-SILESIAN REGION
Autoři VRUBLOVÁ, Yvetta.
Vydání Nové trendy v ošetrovateľstve VII. 2021.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Konferenční abstrakt
Obor 30300 3.3 Health sciences
Stát vydavatele Slovensko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Fakulta veřejných politik v Opavě
ISBN 978-80-568-0443-8
Klíčová slova česky Zdravotní gramotnost; vědomosti; dovednosti; dospělá populace
Klíčová slova anglicky Health literacy; knowledge; skills; adult population
Změnil Změnila: Jana Tamfalová, učo 50913. Změněno: 11. 4. 2022 12:35.
Anotace
Nové trendy v ošetrovateľstve VII. Zborník abstraktov z vedeckej konferencie s medzinárodnou účasťou 99 ZDRAVOTNÍ GRAMOTNOST V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI Yvetta Vrublová Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik, Ústav nelékařských zdravotnických studií Úvod: Pojem „zdravotní gramotnost“ podle Světové zdravotnické organizace (WHO)je charakterizován jako soubor kognitivních a sociálních schopností, který určuje motivaci a způsobilost jednotlivců k tomu, aby si dokázali získat přístup k informacím, porozuměli jim a využívali je způsobem, který podporuje a udržuje dobré zdraví. (Holčík,2010) Obecně jde o rozumové znalosti každého z nás o vlastním zdraví a schopnosti něco pro své zdraví udělat. V České republice byl první veliký výzkum na toto téma proveden v roce 2016 a jeho výsledky byly nepříznivé.
Anotace anglicky
New trends in nursing VII. Proceedings of a scientific conference with international participation 99 HEALTH LITERACY IN THE MORAVIAN-SILESIAN REGION Yvetta Vrublová Silesian University in Opava, Faculty of Public Policy, Department of Non-medical Health Studies Introduction: The term "health literacy" according to the World Health Organization (WHO) is characterized as a set of cognitive and social abilities that determines motivation and the ability of individuals to be able to access, understand and use them in a way that promotes and maintains good health. (Holčík, 2010) Generally it is about the intellectual knowledge of each of us about our own health and the ability to do something for our health. In the Czech Republic, the first major research on this topic was conducted in 2016 and its results were unfavorable.
VytisknoutZobrazeno: 5. 5. 2024 13:21