FABIÁN, Petr. Možná to jde i jinak: teorie a metody v sociální práci. 1. vyd. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2021, 174 s. monografie. ISBN 978-80-7560-368-5.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Možná to jde i jinak: teorie a metody v sociální práci
Název česky Možná to jde i jinak: teorie a metody v sociální práci.
Název anglicky Maybe it's different: theories and methods in social work.
Autoři FABIÁN, Petr.
Vydání 1. vyd. Pardubice, 174 s. monografie, 2021.
Nakladatel Univerzita Pardubice
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 50902 Social sciences, interdisciplinary
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Organizační jednotka Fakulta veřejných politik v Opavě
ISBN 978-80-7560-368-5
Klíčová slova česky sociální práce; paradigmata v sociální práci; teorie sociální práce; evaluace
Klíčová slova anglicky social work; paradigms in social work; social work theory; evaluation
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Dana Žižkovská, učo 61815. Změněno: 5. 11. 2022 12:50.
Anotace
Předkládaná publikace je určena pro studenty sociální práce a pracovníky, kteří vykonávají sociální práci na různých úrovních. Zároveň se předpokládá, že mezi čtenáři se budou vyskytovat osoby, které se zajímají o principy a filozofii sociální práce především z touhy po vědění. Cílem této publikace není nabídnout vyčerpávající informace o teoriích a metodách sociální práce, ale spíše přiblížit tuto problematiku, nabídnout shrnující nebo nové pohledy na sociální práci a její umístění v kontextu sociální politiky a života jednotlivců, rodin nebo komunit. Text a zpracování mají vést k utváření vlastního názoru na sociální práci, k přemýšlení o ní a ujasnění si svých osobních postupů, které čtenář v práci používá nebo mu jsou blízké.
Anotace anglicky
The presented publication is intended for social work students and workers who perform social work at various levels. At the same time, it is assumed that there will be people among the readers who are interested in the principles and philosophy of social work, primarily out of a desire for knowledge. The aim of this publication is not to offer comprehensive information on theories and methods of social work, but rather to approach this issue, to offer summary or new perspectives on social work and its location in the context of social policy and the lives of individuals, families or communities. The text and processing should lead to the formation of one's own opinion on social work, to thinking about it and to clarifying one's personal procedures that the reader uses at work or are close to him.
VytisknoutZobrazeno: 5. 5. 2024 06:14