NEVIMA, Jan, František VARADZIN, Pavel TULEJA, Kamila TUREČKOVÁ, Anna Helena JANKOWIAK, Małgorzata DOMITER, Bogusława DRELICH-SKULSKA a Szymon MAZUREK. Dopady COVID-19 na česko-polský zahraniční obchod. 1. vyd. Praha: Professional Publishing. 253 s. Professional Publishing. ISBN 978-80-88260-60-8. 2022.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Dopady COVID-19 na česko-polský zahraniční obchod
Název česky Dopady COVID-19 na česko-polský zahraniční obchod
Název anglicky Impact of Covid-19 on Czech-Polish Foreign Trade
Autoři NEVIMA, Jan (203 Česká republika, garant, domácí), František VARADZIN (203 Česká republika, domácí), Pavel TULEJA (203 Česká republika, domácí), Kamila TUREČKOVÁ (203 Česká republika, domácí), Anna Helena JANKOWIAK (616 Polsko), Małgorzata DOMITER (616 Polsko), Bogusława DRELICH-SKULSKA a Szymon MAZUREK.
Vydání 1. vyd. Praha, 253 s. Professional Publishing, 2022.
Nakladatel Professional Publishing
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 50204 Business and management
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Kód RIV RIV/47813059:19520/22:A0000345
Organizační jednotka Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
ISBN 978-80-88260-60-8
Klíčová slova česky Zahraniční obchod; pandemie Covid-19; Česká republika; Polsko
Klíčová slova anglicky Foreign trade; the Covid-19 pandemic; Czech Republic; Poland
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Miroslava Snopková, učo 43819. Změněno: 11. 4. 2023 18:44.
Anotace
Česko-polské obchodní vztahy jsou s ohledem historickou provázanost a teritoriální blízkost obou zemí dlouhodobě předmětem ekonomického zájmu mnoha hospodářských subjektů. Ačkoliv pandemie Cov-19 stále není u konce, je patrné, že efekty, které Cov-19 způsobil, se promítly také do obchodní výměny těchto dvou sousedních ekonomik. Základním motivem předložené publikace je podchytit a kontextualizovat primární a sekundární dopady Cov-19 na vzájemný česko-polský zahraniční obchod. Autoři publikace upozornili na klíčová teoretická východiska hodnocené problematiky a usilovali o zasazení do praktického kontextu s využitím soudobých statistických údajů, které jsou v rámci publikace podrobeny detailní analýze. Výsledkem je ucelená publikace, která má čtenáři pomoci pochopit složitý proces vybraných oblastí zahraničního obchodu a vytváří tak ideální podmínky k hlubšímu poznání a pochopení řady souvislostí, které by jinak pozornosti čtenáře pravděpodobně unikly. Smyslem publikace současně není vysvětlit hospodářsko-politická opatření, která byla aplikována v návaznosti na vývoj pandemie.
Anotace anglicky
Czech-Polish trade relations have long been the subject of economic interest of many economic entities, due to the historical interdependence and territorial proximity of the two countries. Although the Cov-19 pandemic is still not over, it is evident that the effects caused by Cov-19 have also been reflected in the trade exchange of these two neighboring economies. The basic motive of the presented publication is to capture and contextualize the primary and secondary impacts of Cov-19 on mutual Czech-Polish foreign trade. The authors of the publication drew attention to the key theoretical starting points of the assessed issue and tried to place it in a practical context using contemporary statistical data, which are subjected to a detailed analysis within the publication. The result is a comprehensive publication that is intended to help the reader understand the complex process of selected areas of foreign trade and thus creates ideal conditions for a deeper knowledge and understanding of a number of contexts that would otherwise probably escape the reader's attention. At the same time, the purpose of the publication is not to explain the economic and political measures that were applied following the development of the pandemic.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 22:35