KORBELÁŘOVÁ, Irena, Jana STUCHLÍKOVÁ a Radmila DLUHOŠOVÁ. Kulinární divnopis. 2022.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Kulinární divnopis
Název česky Kulinární divnopis
Název anglicky Peculiar culinary designations
Autoři KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Česká republika, garant, domácí), Jana STUCHLÍKOVÁ (203 Česká republika, domácí) a Radmila DLUHOŠOVÁ (203 Česká republika, domácí).
Vydání 2022.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Uspořádání workshopu
Obor 60101 History
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/47813059:19240/22:A0000971
Organizační jednotka Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
Klíčová slova česky kulinární dědictví; pokrmy; nápoj; české země; workshop
Klíčová slova anglicky culinary heritage; food; drink; Czech lands; workshop
Příznaky Recenzováno
Návaznosti DG18P02OVV067, projekt VaV.
Změnil Změnila: prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr., učo 49112. Změněno: 10. 1. 2023 11:57.
Anotace
Prezentace pokrmů a nápojů českých zemích s hodnotou kulinárního dědictví na příkladu vybraných prvků stravování s nejasným, nevysvětlitelným, žertovným či jiným neobvyklým názvem, s využitím aktuálních výsledků vědeckého interdisciplinárního výzkumu, za účasti studentů, pedagogů, odborníků a dalších účastníků z řad laické veřejnosti.
Anotace anglicky
Presentation of dishes and drinks of the Czech Lands with the value of culinary heritage on the example of selected elements of diet with unclear, unexplainable, jokey or other unusual names based on current results of scientific interdisciplinary research. Students, teachers, experts as well as lay public participated in the workshop.
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 06:59