2022
Kulinární divnopis
KORBELÁŘOVÁ, Irena, Jana STUCHLÍKOVÁ a Radmila DLUHOŠOVÁZákladní údaje
Originální název
Kulinární divnopis
Název česky
Kulinární divnopis
Název anglicky
Peculiar culinary designations
Autoři
KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Česká republika, garant, domácí), Jana STUCHLÍKOVÁ (203 Česká republika, domácí) a Radmila DLUHOŠOVÁ (203 Česká republika, domácí)
Vydání
2022
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Uspořádání workshopu
Obor
60101 History
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV
RIV/47813059:19240/22:A0000971
Organizační jednotka
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
Klíčová slova česky
kulinární dědictví; pokrmy; nápoj; české země; workshop
Klíčová slova anglicky
culinary heritage; food; drink; Czech lands; workshop
Příznaky
Recenzováno
Návaznosti
DG18P02OVV067, projekt VaV.
Změněno: 10. 1. 2023 11:57, prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr.
V originále
Prezentace pokrmů a nápojů českých zemích s hodnotou kulinárního dědictví na příkladu vybraných prvků stravování s nejasným, nevysvětlitelným, žertovným či jiným neobvyklým názvem, s využitím aktuálních výsledků vědeckého interdisciplinárního výzkumu, za účasti studentů, pedagogů, odborníků a dalších účastníků z řad laické veřejnosti.
Anglicky
Presentation of dishes and drinks of the Czech Lands with the value of culinary heritage on the example of selected elements of diet with unclear, unexplainable, jokey or other unusual names based on current results of scientific interdisciplinary research. Students, teachers, experts as well as lay public participated in the workshop.