ZEZULKOVÁ, Eva, Kateřina JANKŮ a Marta KOLAŘÍKOVÁ. Dialogem ke vzájemnému porozumění_platforma spolupráce 7 (Norské fondy LP-HROVA1A-005). 2023.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Dialogem ke vzájemnému porozumění_platforma spolupráce 7 (Norské fondy LP-HROVA1A-005)
Název anglicky Dialogue for Mutual Understanding_Cooperation Platform 7 (Norway Grants LP-HROVA1A-005)
Autoři ZEZULKOVÁ, Eva (203 Česká republika, garant, domácí), Kateřina JANKŮ (203 Česká republika, domácí) a Marta KOLAŘÍKOVÁ (203 Česká republika, domácí).
Vydání 2023.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Uspořádání workshopu
Obor 50302 Education, special
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/47813059:19510/23:A0000465
Organizační jednotka Fakulta veřejných politik v Opavě
Klíčová slova anglicky integration; socially excluded localities; Roma community; educational activities; field social worker; professional competences
Změnil Změnila: Ing. Lucie Chmelařová, učo 50152. Změněno: 5. 4. 2024 10:45.
Anotace
Program byl zaměřen na analýzu průběhu a evaluace realizovaných vzdělávacích aktivit podporujících integraci osob ze sociálně vyloučených lokalit, zejména osob romského etnika. Vzdělávací aktivity posilují pozitivním způsobem komunitu a podporují spolupráci menšiny s komunitním centrem a většinovou společností. Za účelem zvýšení efektivity je nutné věnovat pozornost evaluačnímu procesu a začlenění pozice mentora/facilitátora vzdělávacích aktivit. Mělo by se jednat o terénního sociálního pracovníka, který dobře zná specifika cílové skupiny a k němuž mají členové skupiny důvěru. Účastníci setkání byli vyzváni k vypracování doporučení pro zlepšení spolupráce při začleňování a posilování postavení Romů v České republice, a to s důrazem na specifika cílové skupiny a lokality, v níž působí
Anotace anglicky
The program was focused on the analysis and evaluation of the course of implemented educational activities supporting the integration of persons from socially excluded localities, especially persons of Roma ethnicity. Educational activities strengthen the community in a positive way and support the cooperation of the minority with the community centre and the majority society. In order to increase effectiveness, attention should be paid to the evaluation process and the inclusion of the position of mentor/facilitator of the educational activities. This should be a field social worker who is familiar with the specifics of the target group and who is trusted by the group members. The participants of the meeting were invited to develop recommendations for improving cooperation in the inclusion and empowerment of Roma in the Czech Republic, with an emphasis on the specifics of the target group and the locality in which they operate.
VytisknoutZobrazeno: 27. 4. 2024 18:43