PRŮŠA, Ladislav. ROZVOJ TÍSŇOVÉ PÉČE – ZÁKLADNÍ PŘEDPOKLAD ODDÁLENÍ POTŘEBY PÉČE V POBYTOVÝCH ZAŘÍZENÍCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. Online. In KAMRÁDOVÁ, L., VYROSTKO, M. VEŘEJNÁ SPRÁVA A SOCIÁLNÍ POLITIKA V KAŽDODENNÍM ŽIVOTĚ. Opava: Fakulta veřejných politik v Opavě, Slezská univerzita v Opavě, 2022, s. 31-39. ISBN 978-80-7510-514-1.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název ROZVOJ TÍSŇOVÉ PÉČE – ZÁKLADNÍ PŘEDPOKLAD ODDÁLENÍ POTŘEBY PÉČE V POBYTOVÝCH ZAŘÍZENÍCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB
Název česky ROZVOJ TÍSŇOVÉ PÉČE – ZÁKLADNÍ PŘEDPOKLAD ODDÁLENÍ POTŘEBY PÉČE V POBYTOVÝCH ZAŘÍZENÍCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB
Název anglicky EMERGENCY CARE DEVELOPMENT – A BASIC PREMISE FOR DELAYING THE NEED FOR CARE IN SOCIAL SERVICES RESIDENCE FACILITIES
Autoři PRŮŠA, Ladislav (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Opava, VEŘEJNÁ SPRÁVA A SOCIÁLNÍ POLITIKA V KAŽDODENNÍM ŽIVOTĚ, od s. 31-39, 9 s. 2022.
Nakladatel Fakulta veřejných politik v Opavě, Slezská univerzita v Opavě
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50600 5.6 Political science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
WWW URL
Kód RIV RIV/47813059:19510/22:A0000442
Organizační jednotka Fakulta veřejných politik v Opavě
ISBN 978-80-7510-514-1
Klíčová slova česky sociální služby; asistenční technologie; tísňová péče
Klíčová slova anglicky social services; assistive technology; emergency care
Změnil Změnila: Jana Tamfalová, učo 50913. Změněno: 21. 3. 2023 08:21.
Anotace
Tísňová péče je moderní sociální služba, která může účinně přispět k oddálení potřeby péče poskytované v pobytových sociálně zdravotnických zařízeních. Cílem tohoto příspěvku je identifikovat příležitosti pro rozvoj neodkladné péče. Je zřejmé, že rozvoj tísňové péče je ze strany potenciálních uživatelů služby limitován řadou především ekonomických aspektů. Rozvoj nových asistenčních technologií využitelných v oblasti sociálních služeb a zdravotnictví nabízí řadu nových možností a impulsů pro oddálení potřeby péče v pobytových zařízeních. Doporučuje se proto vypracovat studii, která by měla obsahovat řešení technických, organizačních a ekonomických aspektů různých možných přístupů.
Anotace anglicky
Emergency care is a modern social service that can effectively contribute to delaying the need for care provided in residential social and health facilities. The aim of this paper is to identify opportunities for the development of emergency care. It is obvious that the development of emergency care is limited by a number of mainly economic aspects on the part of potential users of the service. The development of new assistance technologies usable in the field of social services and health care offers a number of new possibilities and impulses for delaying the need for care in residential facilities. It is therefore recommended to carry out a study, which should include solutions to the technical, organizational and economic aspects of the various possible approaches.
VytisknoutZobrazeno: 6. 5. 2024 23:53