MATEJKO-PETERKA, Ilona a Jiří PETERKA. Piękno w jedzeniu zaklęte. Kilka słów o wystawach sztuki kulinarnej na czeskich ziemiach od drugiej połowy XIX wieku do rozpoczęcia pierwszej wojny światowej. In Ilona Matejko-Peterka. Historia amica mea. Sborník příspěvků k poctě Profesorky Ireny Korbelářové. první. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2023, s. 220-230. mimo edice. ISBN 978-80-7510-571-4.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Piękno w jedzeniu zaklęte. Kilka słów o wystawach sztuki kulinarnej na czeskich ziemiach od drugiej połowy XIX wieku do rozpoczęcia pierwszej wojny światowej
Název anglicky Beauty hidden in food. A few words about exhibitions of culinary art in the Bohemian lands from the second half of the 19th century to the beginning of World War I
Autoři MATEJKO-PETERKA, Ilona (616 Polsko, garant, domácí) a Jiří PETERKA (203 Česká republika).
Vydání první. Opava, Historia amica mea. Sborník příspěvků k poctě Profesorky Ireny Korbelářové, od s. 220-230, 11 s. mimo edice, 2023.
Nakladatel Slezská univerzita v Opavě
Další údaje
Originální jazyk polština
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor 60100 6.1 History and Archaeology
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Kód RIV RIV/47813059:19240/23:A0001195
Organizační jednotka Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
ISBN 978-80-7510-571-4
Klíčová slova česky Slezsko; kulturní dědictví
Klíčová slova anglicky Silesia; cultural heritage
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Ilona Matejko-Peterka, Ph.D., učo 52025. Změněno: 7. 2. 2024 14:22.
Anotace
W rozdziale przedstawiono najważniejsze wystawy sztuki kulinarnej organizowane na ziemiach czeskich od drugiej połowy XIX wieku aż do wybuchu I wojny światowej. Wydarzenia te odegrały ważną rolę w szerzeniu się czeskiej kultury kulinarnej w całej monarchii austriackiej i poza jego granicami.
Anotace česky
Kapitola představuje nejvýznamnější výstavy kulinářského umění pořádané v českých zemích od 2. poloviny 19. století do vypuknutí 1. světové války. Tyto události sehrály důležitou roli v šíření české kulinářské kultury v celé rakouské monarchii a za jejími hranicemi.
Anotace anglicky
The chapter presents the most important exhibitions of culinary art organized in the Bohemian lands from the second half of the 19th century until the outbreak of the World War I. These events played an important role in the spread of Czech culinary culture throughout the Austrian monarchy and beyond its borders.
VytisknoutZobrazeno: 28. 4. 2024 13:02