KORBELÁŘOVÁ, Irena, Radmila DLUHOŠOVÁ a Martina BARTOŇOVÁ. Rybí kuchyně. Tradice a moderní inspirace pro domácí zážitkové vaření. 2023.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Rybí kuchyně. Tradice a moderní inspirace pro domácí zážitkové vaření
Název česky Rybí kuchyně. Tradice a moderní inspirace pro domácí zážitkové vaření
Název anglicky Fish cuisine. Tradition and modern inspiration for private experience cooking
Autoři KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Česká republika, garant, domácí), Radmila DLUHOŠOVÁ (203 Česká republika) a Martina BARTOŇOVÁ (203 Česká republika).
Vydání 2023.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Uspořádání workshopu
Obor 60100 6.1 History and Archaeology
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/47813059:19240/23:A0001273
Organizační jednotka Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
Klíčová slova česky historie; kulinární dědictví; ryby
Klíčová slova anglicky history; culinary heritage; fish
Změnil Změnila: prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr., učo 49112. Změněno: 20. 1. 2024 17:50.
Anotace
Workshop určený odborné a laické veřejnosti a studentům prezentoval aktuální výsledky vědeckého interdisciplinárního výzkumu kulinární kultury na příkladu vybraných rybích pokrmů napříč historickýcmi epochami; teroretická část byla doplněna ukázkami experimentální retrogastronomie.
Anotace anglicky
The workshop intended for professional and general public and students presented the current results of scientific interdisciplinary research of culinary culture on the example of selected fish dishes across historical periods; the theoretical part was complemented by examples of experimental retrogastronomy.
VytisknoutZobrazeno: 30. 4. 2024 22:59