KORBELÁŘOVÁ, Irena a Radmila DLUHOŠOVÁ. Koury, křepelice a jiné ptactvo. Kuchyně venkovská i měšťanská, tradiční i netradiční. 2023.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Koury, křepelice a jiné ptactvo. Kuchyně venkovská i měšťanská, tradiční i netradiční
Název česky Koury, křepelice a jiné ptactvo. Kuchyně venkovská i měšťanská, tradiční i netradiční
Název anglicky Hens, quails and other birds. Cuisine rural as well as burgher, traditional as well as nontraditional
Autoři KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Česká republika, garant, domácí) a Radmila DLUHOŠOVÁ (203 Česká republika, domácí).
Vydání 2023.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Uspořádání workshopu
Obor 60100 6.1 History and Archaeology
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/47813059:19240/23:A0001274
Organizační jednotka Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
Klíčová slova česky historie; kulinární dědictví; venkovská kuchyně, měšťanská kuchyně
Klíčová slova anglicky history; culinary heritage; rural cuisine; burgher cuisine
Změnil Změnila: prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr., učo 49112. Změněno: 20. 1. 2024 17:43.
Anotace
Workshop určený odborné a laické veřejnosti a studentům prezentoval výsledky vědeckého interdisciplinárního výzkumu kulinární kultury na příkladu vybraných pokrmů z drůbeže a divokých ptáků konzumovaných napříč sociálními vrstvami v novověku; teroretická část byla doplněna ukázkami experimentální retrogastrnomie.
Anotace anglicky
Designed for the professional and general public and students, the workshop presented the results of scientific interdisciplinary research into culinary culture using the example of selected poultry and wild bird dishes consumed across social classes in the modern period; the theoretical part was complemented by examples of experimental retrogastronomy.
VytisknoutZobrazeno: 30. 4. 2024 20:50