Další formáty:
BibTeX
LaTeX
RIS
@book{76541, author = {Korbelářová, Irena}, address = {Opava}, edition = {první}, keywords = {History; diet; culinary culture; culinary heritage; identification; documentation; presentation; Czech Lands; Silesi}, howpublished = {tištěná verze "print"}, language = {cze}, location = {Opava}, isbn = {978-80-7510-533-2}, publisher = {Slezská univerzita v Opavě}, title = {Metodika identifikace a dokumentace kulinárního dědictví}, year = {2023} }
TY - BOOK ID - 76541 AU - Korbelářová, Irena PY - 2023 TI - Metodika identifikace a dokumentace kulinárního dědictví PB - Slezská univerzita v Opavě CY - Opava SN - 9788075105332 KW - History KW - diet KW - culinary culture KW - culinary heritage KW - identification KW - documentation KW - presentation KW - Czech Lands KW - Silesi N2 - Cílem metodiky je nabídnout s využitím mezioborového přístupu a informačních zdrojů stěžejní postupy a metody vedoucí k identifikaci a verifikaci pokrmů a nápojů ve smyslu hodnot kulinární kultury jako součásti každodennosti a identity sociálních entit příslušných území. Navrhuje strukturu kulinárního dědictví, přičemž zohledňuje obecné názory na kulturní dědictví a míru jeho rozpoznatelných hodnot a na stav dochování a dokladování prvků stravování. Poskytuje návody na dokumentaci kulinárního dědictví ve smyslu výzkumného procesu i výstupů z odborných aktivit; předkládá vzorové evidenční záznamy, využitelné v odborné praxi. ER -
KORBELÁŘOVÁ, Irena. \textit{Metodika identifikace a dokumentace kulinárního dědictví}. první. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2023, 204 s. ISBN~978-80-7510-533-2.
|