2023
Historii stolu lze zakoušet na jazyku i bříšcích prstů
KORBELÁŘOVÁ, Irena a Milan SVOBODAZákladní údaje
Originální název
Historii stolu lze zakoušet na jazyku i bříšcích prstů
Název česky
Historii stolu lze zakoušet na jazyku i bříšcích prstů
Název anglicky
The history of the table can be experienced on the tongue and the palate
Autoři
KORBELÁŘOVÁ, Irena a Milan SVOBODA
Vydání
ArtCafé Český rouzhlas Vltava, 2023
Nakladatel
Český rozhlas Praha
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Popularizační texty a aktivity
Obor
60101 History
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Odkazy
Organizační jednotka
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
Klíčová slova česky
Kulinární kultura, stolování; historie; současné prezentace
Klíčová slova anglicky
Culinary culture, dining; history; contemporary presentations
Změněno: 21. 1. 2024 22:06, prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr.
V originále
Rozhovor na téma: Kulinární umění minulosti a šlechtická kultura stolování zanechávají autentické stopy v přítomnosti. Kam vedou? Otázky a odpovědi na téma dějin stravování a kulinární kultury s akcentem na šlechtické prostředí a umění gastronomie.
Anglicky
Interview on the topic: The culinary arts of the past and the aristocratic dining culture leave authentic traces in the present. Where do they lead? Questions and answers on the history of dining and culinary culture with an emphasis on the noble environment and the art of gastronomy.