KORBELÁŘOVÁ, Irena a Milan SVOBODA. Historii stolu lze zakoušet na jazyku i bříšcích prstů. In ArtCafé Český rouzhlas Vltava. Český rozhlas Praha, 2023.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Historii stolu lze zakoušet na jazyku i bříšcích prstů
Název česky Historii stolu lze zakoušet na jazyku i bříšcích prstů
Název anglicky The history of the table can be experienced on the tongue and the palate
Autoři KORBELÁŘOVÁ, Irena a Milan SVOBODA.
Vydání ArtCafé Český rouzhlas Vltava, 2023.
Nakladatel Český rozhlas Praha
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Popularizační texty a aktivity
Obor 60101 History
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW Záznam studiového rozhovoru _ redaktorka Tereza LIšková, hosté Irena Korbelářová, Milan Svoboda
Organizační jednotka Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
Klíčová slova česky Kulinární kultura, stolování; historie; současné prezentace
Klíčová slova anglicky Culinary culture, dining; history; contemporary presentations
Změnil Změnila: prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr., učo 49112. Změněno: 21. 1. 2024 22:06.
Anotace
Rozhovor na téma: Kulinární umění minulosti a šlechtická kultura stolování zanechávají autentické stopy v přítomnosti. Kam vedou? Otázky a odpovědi na téma dějin stravování a kulinární kultury s akcentem na šlechtické prostředí a umění gastronomie.
Anotace anglicky
Interview on the topic: The culinary arts of the past and the aristocratic dining culture leave authentic traces in the present. Where do they lead? Questions and answers on the history of dining and culinary culture with an emphasis on the noble environment and the art of gastronomy.
VytisknoutZobrazeno: 30. 4. 2024 17:17