d 2023

Historii stolu lze zakoušet na jazyku i bříšcích prstů

KORBELÁŘOVÁ, Irena a Milan SVOBODA

Základní údaje

Originální název

Historii stolu lze zakoušet na jazyku i bříšcích prstů

Název česky

Historii stolu lze zakoušet na jazyku i bříšcích prstů

Název anglicky

The history of the table can be experienced on the tongue and the palate

Autoři

KORBELÁŘOVÁ, Irena a Milan SVOBODA

Vydání

ArtCafé Český rouzhlas Vltava, 2023

Nakladatel

Český rozhlas Praha

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Popularizační texty a aktivity

Obor

60101 History

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Organizační jednotka

Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě

Klíčová slova česky

Kulinární kultura, stolování; historie; současné prezentace

Klíčová slova anglicky

Culinary culture, dining; history; contemporary presentations
Změněno: 21. 1. 2024 22:06, prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr.

Anotace

V originále

Rozhovor na téma: Kulinární umění minulosti a šlechtická kultura stolování zanechávají autentické stopy v přítomnosti. Kam vedou? Otázky a odpovědi na téma dějin stravování a kulinární kultury s akcentem na šlechtické prostředí a umění gastronomie.

Anglicky

Interview on the topic: The culinary arts of the past and the aristocratic dining culture leave authentic traces in the present. Where do they lead? Questions and answers on the history of dining and culinary culture with an emphasis on the noble environment and the art of gastronomy.