ZEZULKOVÁ, Eva, Kateřina JANKŮ a Marta KOLAŘÍKOVÁ. Dialogem ke vzájemnému porozumění_platforma spolupráce 10 (Norské fondy LP-HROVA1A-005). 2023.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Dialogem ke vzájemnému porozumění_platforma spolupráce 10 (Norské fondy LP-HROVA1A-005)
Název anglicky Dialogue for Mutual Understanding_Cooperation Platform 10 (Norway Grants LP-HROVA1A-005)
Autoři ZEZULKOVÁ, Eva (203 Česká republika, garant, domácí), Kateřina JANKŮ (203 Česká republika, domácí) a Marta KOLAŘÍKOVÁ (203 Česká republika, domácí).
Vydání 2023.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Uspořádání workshopu
Obor 50302 Education, special
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/47813059:19510/23:A0000510
Organizační jednotka Fakulta veřejných politik v Opavě
Klíčová slova anglicky integration; socially excluded localities; Roma community; educational activities; field social worker; professional competences
Změnil Změnila: doc. Mgr. Eva Zezulková, Ph.D., učo 50964. Změněno: 26. 2. 2024 16:16.
Anotace
můžeme zmínit některé závěry k aktivitám, které NNO v různých městech realizují spolu s romskými komunitami, a to důležitost aktivních romských zástupců ve vedení těchto aktivit, kteří se aktivně podílejí nejen na organizaci, ale rovněž na pravidlech, které sami zachovávají a podporují. Jsou tak dobrým příkladem praxe, který je přirozeně následován ostatními. Zásadním momentem pro tuto dobrou spolupráci je osobní vystoupení romského lídra z komfortní zóny a jeho autonomní vystoupení z vlastních řad s vlastním názorem a cílem spolupráce. Účastníci setkání se také shodli na tom, že největší bariérou všech aktivit a jejich přínosu je nedostatečné porozumění pojmům a termínům (např. v rámci finanční gramotnosti).
Anotace anglicky
we can mention some conclusions regarding the activities that NGOs in various cities implement together with Roma communities, namely the importance of active Roma representatives in the management of these activities, who actively participate not only in the organization, but also in the rules that they themselves maintain and support. They are thus a good example of practice that is naturally followed by others. A fundamental moment for this good cooperation is the personal appearance of the Roma leader from the comfort zone and his autonomous appearance from his own ranks with his own opinion and goal of cooperation. The participants of the meeting also agreed that the biggest barrier to all activities and their contribution is a lack of understanding of concepts and terms (e.g. in the context of financial literacy).
VytisknoutZobrazeno: 27. 4. 2024 23:28