FPF:KLJNEJ22 German II Pre-intermediate - Course Information
KLJNEJ22 German II Pre-intermediate
Faculty of Philosophy and Science in OpavaSummer 2011
- Extent and Intensity
- 0/3/0. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
- Guaranteed by
- PhDr. Zdenka Jirásková
Institute of Foreign Languages – Faculty of Philosophy and Science in Opava - Prerequisites (in Czech)
- KLJNEJ21 German I Pre-intermediate || ULGATLJ082 German I Pre-intermediate
- Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Spa Management and Tourism (programme FPF, B6503GAHOT)
- Course objectives (in Czech)
- Prohloubení a upevnění všech jazykových dovedností, hlubší osvojení mluvnických struktur jazyka. Zdokonalení ústního a písemného projevu s odborným obsahem. Zdokonalení výslovnosti, poslechu a porozumění, schopnosti účastnit se dialogu v rámci dané odborné tématiky. Důraz se klade na adekvátní volbu jazykových prostředků, na širší použití odborného jazyka v různých profesních situacích, na správné vystupování. Současně budou posluchači vybaveni znalostí odborné slovní zásoby v oblasti ubytovacích služeb - recepce, rezervace, typy pokojů, ekologie provozu ubytovacích zařízení.
- Syllabus (in Czech)
- 1. Essen und Trinken (Einkaufen und Kochen): Die Geburtstagsfeier
2. Wiederholung: Im Fernsehstudio
3. Wochenplan: Im Fitnesscenter
4. Reisen (Reisepläne): Wohin fahren wir in Urlaub?
5. Schule, Beruf: Eine Klassenarbeit
- 1. Essen und Trinken (Einkaufen und Kochen): Die Geburtstagsfeier
- Literature
- recommended literature
- Pomocné studijní texty. Odborná terminologie a texty pro němčinu. info
- BALCAR, B. Slovník cestovního ruchu. Domažlice: Resonance, 2001. ISBN 80-902812-0-6. info
- DUSILOVÁ, D. Sprechen Sie deutsch? 1. a 2. díl. Praha: Polyglot, 2000. ISBN 80-86195-09-0. info
- KEPRTOVÁ, M. Německo-česká konverzace. Olomouc, 1998. ISBN 80-85275-14-7. info
- FORMANOVÁ, ŽMUDOVÁ. Němčina v gastronomii. Praha: Informatorium, 1996. ISBN 80-85427-77-X. info
- SACHS, R. Německá obchodní korespondence. Plzeň: Fraus, 1993. ISBN 80-900619-6-6. info
- HÖPPNEROVÁ, V. Němčina pro provoz hotelů a společného stravování. Praha: SPN, 1988. info
- Language of instruction
- English
- Further comments (probably available only in Czech)
- The course can also be completed outside the examination period.
- Enrolment Statistics (Summer 2011, recent)
- Permalink: https://is.slu.cz/course/fpf/summer2011/KLJNEJ22