FPF:KLJNEJ22 German II Pre-intermediate - Course Information
KLJNEJ22 German II Pre-intermediate
Faculty of Philosophy and Science in OpavaSummer 2020
- Extent and Intensity
- 0/3/0. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
- Teacher(s)
- PhDr. Zdenka Jirásková (seminar tutor)
Mgr. Alena Němcová (seminar tutor) - Guaranteed by
- PhDr. Zdenka Jirásková
Institute of Foreign Languages – Faculty of Philosophy and Science in Opava - Timetable of Seminar Groups
- KLJNEJ22/A: Thu 11:25–13:50 H9, A. Němcová
KLJNEJ22/B: Wed 8:05–10:30 H10, A. Němcová
KLJNEJ22/C: Wed 10:35–13:00 H10, Z. Jirásková - Prerequisites (in Czech)
- KLJNEJ21 German I Pre-intermediate || ULGATLJ082 German I Pre-intermediate
- Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Spa Management and Tourism (programme FPF, B6503GAHOT)
- Course objectives
- The aim of the course is to deepen and strengthen all the language skills as well as to master the grammatical structures of the language. The students will improve oral and written forms of the language with the professional content as well as pronunciation, listening, understanding and ability to participate in a dialogue within the frame of a given professional topic. Emphasis will be put on the appropriate choice of language means, on a wider usage of professional language in different situations and on correct performance. The students will also enrich their vocabulary with professional terminology in the area of accommodation services - reception, booking, types of rooms, and ecology in hospitality.
- Syllabus (in Czech)
- 1. Úvod do předmětu, terminologie, literatura a informační zdroje
2. Přivlastňovací zájmena, rozkazovací způsob sloves
3. Časování nepravidelných sloves v přítomném čase
4. Bydlení popis pokoje, bytu a okolí domu
5. Základní terminologie zařízení hotelu
6. Hotelová recepce, fráze
7. Slabé skloňování podstatných jmen, množné číslo podstatných jmen
8. Ubytovací část hotelu
9. Předložky se 3. a 4. pádem, určování času
10. Personál v hotelu Vazba es gibt, e-mail, SMS, dopis
11. Vazba es gibt, e-mail, SMS, dopis
12. Typy ubytovacích zařízení
13. Shrnutí a zopakování učiva
- 1. Úvod do předmětu, terminologie, literatura a informační zdroje
- Literature
- required literature
- JIRÁSKOVÁ, Z. Deutsch in Gastronomie, Hotelwesen und Tourismus. Opava, 2012. ISBN 978-80-7248-717-2. info
- DUSILOVÁ, D. Sprechen Sie Deutsch? 1. a 2. díl. Praha, 2000. info
- recommended literature
- BALCAR, B. Slovník cestovního ruchu. Domažlice: Resonance, 2001. ISBN 80-902812-0-6. info
- KEPRTOVÁ, M. Německo-česká konverzace. Olomouc, 1998. ISBN 80-85275-14-7. info
- FORMANOVÁ, ŽMUDOVÁ. Němčina v gastronomii. Praha: Informatorium, 1996. ISBN 80-85427-77-X. info
- HÖPPNEROVÁ, V. Němčina pro provoz hotelů a společného stravování. Praha: SPN, 1988. info
- Language of instruction
- German
- Further comments (probably available only in Czech)
- Study Materials
The course can also be completed outside the examination period. - Teacher's information
- - 75% attendance in seminars, active participation
- presentation in front of the group - topic assigned by the lecturer
- written test in the extent of the given literature and the content of seminars - success rate 70 %
- Enrolment Statistics (Summer 2020, recent)
- Permalink: https://is.slu.cz/course/fpf/summer2020/KLJNEJ22